Oslavy se blíží! Co vše vás čeká?

Tomáš Salamon, 16.12.2015 Dlouho očekávané oslavy 85. výročí od založení našeho klubu jsou za dveřmi a my jsme se v tomto článku rozhodli vás podrobně informovat o tom, co vás čeká! Nejvíce vás určitě zajímají sestavy obou týmů v hlavním večerním zápase, ale dočtete se i o všech soutěžích a atrakcích, které jsme pro vás nachystali!

Program

Ledová plocha
Začátek Konec Program
8:009:00Přípravka vs AZ Havířov
9:1510:30Veřejné bruslení s hráči A týmu
11:0013:00Mladší žáci vs. AZ Havířov
13:0015:00Starší žáci vs. AZ Havířov
17:00Replika derby HC Orlová vs. AZ Havířov v sestavách z roku 2010.
>
Parkoviště před ZS
Začátek Konec Program
Po celý den pivní stan a občerstvení
12:0016:45Deskové hry
12:0016:45Atrakce Tornádo o ceny

Večerní zápas

Většina z vás se pravděpodobně nejvíce těší na večerní zápas, kdy se utká HC Orlová a AZ Havířov v sestavách z doby, kdy derby vyprodávalo stadiony. Vstupenky na toto utkání stojí 50 Kč a už jich příliš nezbývá. Koupit je můžete během předprodeje v průběhu čtvrtka na vrátnici zimního stadionu v Orlové nebo v sobotu 19.11. před zápasem s Krnovem, který se hraje od 17:00, ale v tento den už budeme jen doprodávat zbytky a vstupenky, které se neprodaly v Havířově.

Nejvíc vás však zajímá, kdo za jednotlivé týmy nastoupí. Poslední měsíc jsme postupně odhalovali jméno po jménu, abychom vás trochu napínali, ale nyní dozrál čas představit soupisky obou mužstev. Jediné ze jmen, které se zde dočtete a visí nad ním otazník, je Radim Valchař. Orlovský odchovanec zatím stále plní hokejové povinnosti ve Francii a není jisté, zda se domů vrátí ještě před derby. Nyní jsme však ohledně jeho startu spíše skeptičtí.

HC Orlová

Brankáři: Dušan Šafránek, Michal Gleich, Stanislav Žídek
Obrana: Miroslav Javín, Filip Štefanka, David Galvas, Lukáš Vnenk, Jan Sznapka, Radim Goláb, Alexandr Hegegy, Petr Tomis, Tomáš Urbánek
Útok: David Moravec, David Mikšan, Michal Holuša, Petr Grygar, Petr Škatula, Vladimír Luka Jan Blatoň, Václav Studený, David Samiec, Michal Galgonek, Daniel Kraft, Marek Matějíček, Lumír Rosůlek, ?Radim Valchař?
Trenéři: Aleš Flašar, Radomír Grimm
Čestní hosté: David Iláš a Libor Pavliš

AZ Havířov

Brankáři: Lukáš Daneček, Adam Vrba, Petr Matoušek
Obrana: Petr Prokop, Lukáš Zientek, Jiří Krisl, Robert Machálek, Patrik Rimmel, Martin Balčík, Karel Vydra, Marek Zientek
Útok: Robert Najdek, Jan Maruna, David Klimša, Martin Potočný, Vít Stránský, Michal Sztefek, Robin Pavlas, Jan Daneček, Robert Říčka, Antonín Pechanec, Luděk Lhotský, Mario Brezani

Zahajovací ceremoniál

Chtěli bychom vás poprosit, abyste nepodceňovali nápor u vchodů a na stadion se vydali včas. Utkání totiž bude předcházet zhruba desetiminutový zahajovací ceremoniál během kterého budou oceněni bývalí hráči, činovníci klubu a také blízcí spolupracovníci, kteří si uznání zaslouží. Těm za odvedené služby poděkují přezident klubu Daniel Marosz a starosta města Orlová Ing. Tomáš Kuča.

Soutěže

Tornádo

Před stadionem pro vás bude přichystána vzduchová hra Tornádo. Od 12:00 do 16:45 může soutěžit každý z vás a tři nejlepší budou o první přestávce odměněni těmito cenami:
1. místo: Lístek na ples HC Orlová
2. místo: Šála a čepice HC Orlová
3. místo: Šála HC Orlová

Střelba na branku

Všimli jste si drobných čísel na vstupence (náramku) na utkání? O první přestávce vylosujeme tři z vás a ti se ve střebě na branku utkají o poukaz na útratu 250 Kč v pizzerii Le Cafe.

"Petangue" s puky

Znáte hru petangue? Hned po střelbě na branku se totiž další tři vylosování utkají ve hře s puky, která jej bude trošku připomínat. Nejlepší z nich opět získá poukaz na 250 Kč do Le Cafe. Ti, kteří v obou soutěžích poukaz nevyhrají, dostanou cenu útěchy.

Atrakce pro dospělé

Bumperball

Že nevíte, o co jde? Věřte, že to bude pořádná legrace! Čtyři vybraní fanoušci Orlové a čtyři vybraní fanoušci Havířova se na ledě utkají převlečení do obrovských nafukovacích koulí. Co je čeká, nejlépe pochopíte z videa níže.

Dřevěné hry

Před stadionem pro vás budou kromě Tornáda od 12:00 do 16:45 připraveny i dřevěné deskové hry, které možná znáte z letních festivalů nebo poutí. Bude jich celkem pět a věříme, že si s nimi užijete spoustu zábavy.

Bruslení s hráči A týmu

Od 9:15 do 10:30 budete mít možnost navštívit veřejné bruslení zcela zdarma! Navíc u toho budou i hráči A týmu! Brusle zdarma zapůjčíme a do zálohy budeme chtít pouze občanský průkaz (U dětí občanský průkaz rodiče).

Časopis HC Orlová 85

V průběhu zápasu se bude prodávat speciální časopis, ve kterém naleznete detailní představení všech hráčů, kteří v zápase nastoupí a souhrn všech minulých derby. Těšit se můžete také na rozhovory s Vladimírel Lukou, Petrem Grygarem, Dušanem Šafránkem a Radimem Golábem, který zároveň odpovídal i na vaše dotazy. Perličkou je pak rozhovor s panem Slowikem, který je bývalým předsednou klubu a také položil základ klubových kronik. Dále slovo starosty, prezidenta a viceprezidenta klubu a spousta dalšího.