Své turnaje za sebou mají i ti nejmenší

Tomáš Salamon, 06.09.2017 O víkendu se na zimním stadionu v Orlové konaly další dva mládežnické turnaje. Tentokrát šlo hráče těch nejnižších kategorií, tedy třetí třídu a přípravku, která nedělním kláním uzavřela předsezónní seriál mládežnických turnajů pořádaných našim klubem.

3. třída - sobota 2.9.2017

Třeťáci na výbornou zvládli základní skupinu. V té porazili všechny tři soupeře s výjimkou polského Jastrzebie. O konečném pořadí kvůli rovnosti bodů rozhodovala minitabulka, kde Orlíci museli vinou mírně horšího skóre přepustit první příčku ostravské Porubě, kterou předtím porazili 5:2. Třetí ve skupině skončil zmíněný polský tým z Jastrzebie, čtvrtá Kometa Brno a pátí Černí Vlci.

Výchozí pozice před play-off nebyla vůbec špatná, ale opět se ukázalo, jak je tento vyřazovací systém zrádný. Orlíci nestačili na Přerov, který ve skupině B skončil třetí. Mezi hráči pochopitelně zavládl smutek, protože sami tušili, že měli na lepší umístění, nicméně pátá příčka z deseti účastníků nebyla vůbec špatným výsledkem. O to víc, když za sebou naši kluci nechali věhlasné kluby jako Vítkovice nebo Kometa Brno. Titul oslavili hráči Frýdku - Místku, kteří ve finále porazili našimi Orlíky přemoženou Porubu.

Kompletní výsledky turnaje naleznete zde.

Přípravka - neděle 3.9.2017

Své první zápasové ostruhy o tomto víkendu sbírali také děti z přípravky. Jejich turnaj byl obsazen osmi kluby. V základní skupině nestačili na Vítkovice a Nový Jičín, ale poradili si s Opavou, kterou porazili 4:1. Ve skupině tak skončili třetí a v play-off na ně čekalo derby s Karvinou. Ta byla bohužel nad jejich síly a celkově se umístili šestí. Turnaj vyhrály Vítkovice, které ve finále porazily Frýdek-Místek. Kompletní výsledky turnaje naleznete zde.