Já a hrdina? Tím je Michal Gleich, smekl Lumír Rosůlek

Petr Sobol, 27.02.2018 První semifinálové utkání s Krnovem se proměnilo v pořádné drama. O vítězi rozhodla jediná branka, která navíc padla až v samostatných nájezdech. Vstřelil ji orlovský útočník Lumír Rosůlek, který se stal hvězdou večera. On sám se tak ale necítí a vyzdvihl především výkon Michala Gleicha.

Stal jste s hrdinou večera. Jaký to je pocit?

Nemyslím si, že jsem hrdinou večera. Myslím, že hrdinou večera je nás brankář, který nás neskutečně podržel jak v zápase, tak v prodloužení a pak i na nájezdy. Bylo otázkou času, kdy by dal někdo z našich gól, je tam spousta šikovných střelců.

Určil vás na nájezd trenér, nebo jste se rozhodl, že na něj půjdete sám?

Určil mě trenér s tím, že ode mě věděl, že chci jet.

Věděl jste, co uděláte, nebo jste se rozhodl až na poslední chvíli?

Věděl jsem, co chci udělat a jejich brankář mi to dovolil udělat, tak jsem to zkrátka udělal.

Byli jste favority, během celého zápasu jste se ale neprosadili. Překvapil vás Krnov něčím?

Nemyslím si, že v play-off je někdo favorit. Je to nová a hlavně jiná soutěž, každý ji chce vyhrát. Zápasy jsou mnohem těžší, na nás se každý chce vytáhnout a každý nás chce porazit. Překvapili mě sestavou, nasazením i bojovností, hráli opravdu výborně.

Měli jste hodně šancí, co vám chybělo v koncovce?

Trocha toho štěstíčka a myslím, že i trochu důrazu.

Na druhou stranu, udrželi jste čisté konto. To je povzbudivé, že?!

Jak už jsem řekl, za čisté konto sice může celý tým, ale největší zásluhu na něm má Michal Gleich, který chytal perfektně.

Ve středu vás čeká odveta. Jaký zápas očekáváte?

Ve středu čekáme nesmírně těžký duel. Budeme se na to muset pořádně připravit, ale myslím, že budu mluvit za všechny, když řeknu, že chceme vyhrát a uděláme pro to vše.