Snad se nám povede postoupit do play-off, přeje si nový kouč Stránský

Petr Sobol, 04.07.2018 Všichni fanoušci orlovského hokeje netrpělivě vyhlížejí první zprávy o nově se tvořícím týmu, který vstoupí do druholigové sezony. Noví však nebudou jen hráči, ale také trenér – Darek Stránský, který dříve vedl mládežnické týmy Vítkovic či Sparty, v seniorském hokeji ho ale v roli hlavního kouče čeká premiéra. Do Orlové přišel z extraligového Litvínova.

Možnost, že byste pokračoval v Litvínově, nebyla?

S Jirkou Šlégrem jsme se o tom sice nějak bavili, ale jakmile nastoupil trenér Razým, tak zvolili jinou cestu.

Kdy jste se o orlovské nabídce poprvé dozvěděl?

Bylo to někdy v květnu, volal mi pan Marosz. S Litvínovem jsme dohráli až na konci dubna, skončila mi smlouva a pravděpodobnost, že bych podepsal jinde, byla malá. Do Orlové jsem se navíc jezdíval dívat se na bráchu, byla tam perfektní atmosféra, tak jsem si řekl, proč to nezkusit.

Poslední dva roky jste působil v extralize. Teď jdete o dvě soutěže níž, nebude to velký skok?

Skok to určitě bude. Kluci tady hráli krajský přebor, skoro všichni chodí do práce, nebude to až tak profesionální, ale hokej je všude stejný. Mám z toho dobrý pocit, těším se na to.

V jaké fázi přípravy se nacházíte?

Momentálně ještě netrénujeme. Dali jsme si schůzku s hráči, všichni chodí do práce. 23. července začneme na suchu, od prvního srpna jdeme na led.

Máte už představu o hráčském kádru?

Z loňska chceme zachovat pár kluků, ale spousta oznámila, že to nebudou stíhat kvůli práci. Budeme to muset doplnit například kluky, kteří neuspějí ve WSM lize nebo nebudou mít ještě angažmá.

Můžete už prozradit i konkrétní jména?

Měli by zůstat někteří orlovští hráči, kteří tady hrávali a mají k tomu vztah - například Filip Štefanka a pár dalších kluků, které mi pan Marosz doporučil. Ale uvidí se, jak to bude vypadat na ledě, jak to budou stíhat v práci. Bude se hrát ve středy, ne každý si může vzít tolik volna. Bude hodně cestování, takže uvidíme, jak se to vyvrbí.

Orlová je v lize nováček. Jaké máte ambice?

Ambice je jasná, chceme se porvat o play-off, to je jednoznačné, s tím do té sezony jdeme. Uvidíme, jak se nám povede poskládat mančaft.