Orlová na začátku nové éry

Petr Sobol, 27.07.2018 Orlová se po čtyřech letech vrací do druhé ligy. Postup s sebou nepřinesl jen velké radosti, ale také nové starosti. Jak na ně výbor HC Orlová reagoval? Jaké novinky se pro vás chystají? A jak se začíná tvořit kádr?

Po dlouhém zhodnocování všech pro a proti se vedení klubu rozhodlo využít příležitosti, kdy jsme převzali licenci od HC Studénka. Rozhodování to bylo těžké, ale myslíme si, že správné, protože takové město, jako je Orlová, podruhé ligy určitě patří. Spousta fanoušku si s radostí vzpomene, když jsme ve druhé lize působili, jaké to byly krásné zápasy, a HC Orlová patřila ke špičce. A to byl i jeden z důvodů tohoto rozhodnutí, protože bychom na tradici úspěšného hokeje v Orlové rádi navázali. Druhá liga je naprosto rozdílná soutěž než krajský přebor, ať se to týká hráčského kádru, ale také finančního zajištění, kdy finanční náklady jsou mnohem vyšší.

Bohužel, po přihlášení se do soutěže nás trochu zaskočilo nové rozlosování ze strany ČSLH, kdy budeme muset zajíždět k zápasům do jižních Čech a na jižní Moravu. Na jedné straně je to obrovské plus pro diváky, protože k nám zavítají nové týmy oproti „tradičním“ týmům z druhé ligy, které jsme znali z minulosti, na straně druhé značně naroste finanční zátěž z důvodu dojíždění k venkovním utkáním a v případě dvojutkání i noclehů. Rádi bychom poděkovali vedení města Orlová, které s námi uzavřelo dvouletou smlouvu finanční podpory, což nám dává větší naděje na stabilizaci kádru. Určitě si toho velice vážíme, ale vzhledem k nepředvídané situaci možná budeme s vedením města muset projednat možné navýšení dotace. Ale nepředbíhejme, městu bychom se v první řadě chtěli odvděčit dobrými výsledky.

Samozřejmě budeme dále shánět sponzory, kteří by chtěli podpořit orlovský hokej. Vedení HC Orlová udělá maximum pro to, aby sezona byla skvělá a diváci po každém domácím zápase odcházeli z hlediště spokojeni, že viděli hokej, jaký k Orlové vždy patřil. Již nyní intenzivně pracujeme na novém kádru, chtěli bychom, aby páteří našeho mužstva byli nejlepší orlovští hráči, ale víme, že skloubit tréninky a zápasy ve druhé lize se zaměstnáním je pro většinu hráčů velký problém. Ta náročnost je opravdu velká. Proto budeme doplňovat kádr o velice zkušené hráčez Poruby, Havířova a nechceme předbíhat, ale možná i z polské ligy. Náš tým v druholigové sezóně povede zkušený extraligový trenér Darek Stránský, který naposledy působil v Litvínově.

A samozřejmě obrovskou podporu očekáváme od vás, fanoušků a diváků. A aby vás opravdu byly plné ochozy, připravujeme pro vás spoustu zajímavých akcí . Jen ve zkratce, všechny permanentky a tzv. vstupenky na trojutkání budou pravidelně slosovány o hodnotné ceny jako jsou televize, tablety, fotoaparáty, wellness pobyty a další. Další možností budou rovněž zlevněné slosovatelné vstupenky na dvojutkání a v neposlední řadě to budou klasické vstupenky na jednotlivé domácí zápasy. Rovněž budeme myslet na naše nejmenší fanoušky, i pro ně něco připravujeme. Vše si o možnostech vstupného a pravidlech jednotlivých soutěží budete moci podrobně přečíst na našich webových stránkách.

Myslíme si, že máme divákům a fanouškům co nabídnout, a od vás zase očekáváme hojnou diváckou návštěvnost – jste totiž naším šestým hráčem. A my toho šestého hráče v naší sezoně ve druhé lize určitě budeme potřebovat. Nová éra začíná.

Výbor HC Orlová