Snad zafunguje nováčkovský entuziasmus, věří Darek Stránský

Petr Sobol, 08.09.2018 Orlová v generálce na druhou ligu porazila Karvinou. Jaké jsou šance v premiérovém utkání proti Šumperku? Na čem Orli musí ještě zapracovat? A kdo bude kapitánem? Nejen o to se s námi podělil nový kouč Darek Stránský.

Jak jste spokojen s generálkou proti Karviné?

V plné nahotě se projevilo to, že jsme nezkušený tým. Vždyť nejzkušenějším hráčem je Marek Matějíček, který má 27 let, jinak to jsou všechno mladí kluci. Mají dobrý pohyb, ale chybí jim zkušenosti. Dnes jim ale chybělo také nasazení, bojovnost a chtění, toto není cesta, musíme být bojovní, urputní a obětaví.

Jak toho docílit?

Musel jsem zvednout hlas. Kluci dostanou pocítit, že to nebylo jen o tom, aby si přišli zahrát. Na Šumperk budou ale jinak koncentrovaní. Umí odehrát dobré zápasy, to ukázali s Opavou nebo Bytomí. Potenciál, aby to bylo lepší, tady je, ale potřebujeme zkušenější chlapy, snad se to podaří.

Přivedete je?

Máme domluveno, že přijde Jakub Peslar, zkušený obránce, který hrál i první ligu. Budou k nám chodit kluci z Poruby, takže na zápas bychom měli mít okolo pěti zkušených kluků. To bude znát.

S čím půjdete na Šumperk?

Musíme se hýbat, jak dopředu, tak hlavně dozadu. Musí to být zodpovědnější, dnes to bylo hodně lehkovážné, bylo tam moc zbytečných chyb. Musíme být zodpovědní v obraně. Věřím, že zafunguje nováčkovský entuziasmus, ale Šumperk je velmi zkušené mužstvo, které chce bojovat o postup, bude to těžké.

Nemůže být problémem zranění gólmana Svobody?

Problém to být může. Ale měl by k nám jezdit Andreas Kubáň z Poruby, pokud nebude vytížený ve svém týmu. Zkusíme se domluvit tak, aby ho uvolnili, protože Renda je otřesený a nějakou dobu bude asi mimo. Velmi dobré zápasy však odchytal také Jakub Ovčaři. Brankářů se bojím nejmíň.

A už máte určeného kapitána?

Demokraticky ho zvolím já, ale ještě jsem se nerozhodl. Uvidíme, ještě se s Dankem Maroszem musíme poradit.