Potvrdíme další body? Do Orlové míří Nový Jičín

Petr Sobol, 26.10.2018 Orli ve středu sehráli bláznivé utkání. Na půdě Opavy brzy vedli, pak zase prohrávali, aby zápas v základní hrací době skončil nakonec 5:5. Bod v prodloužení vybojoval Slezan, nicméně svěřenci Darka Stránského bodovali podruhé během posledních tří zápasů. Potvrdí tento výsledek v sobotním klání s Novým Jičínem?

Tento článek patří k zápasu ORL - NJH 5:1
Tu situaci už Orli znají. Po výhře v Šumperku přivítali doma Hodonín a chtěli uhrát další body. Místo toho ale přišel výprask 0:8. „Na Nový Jičín půjdeme s dalekou větší pokorou a obezřetností než proti Hodonínu. Musíme to zvládnout lépe,“ nabádá před zápasem s Novým Jičínem trenér Darek Stránský.

Oba soupeři na sebe narazili už v utkání čtvrtého kola na ledě Nového Jičína. O osudu utkání rozhodl přelom první a druhé třetiny, kdy domácí dali tři branky, čtvrtou přidali v 25. minutě a bylo po zápase. „Druhá třetina byla špatná, naše hra se ve všech směrech zhoršila,“ komentoval tehdy Stránský.

Nový Jičín je v tabulce aktuálně druhý, z jedenácti zápasů šestkrát vyhrál a na kontě má 19 bodů. Tahounem Ďáblů je Jakub Lehečka, který má na kontě čtyři góly a deset asistencí. Nejlepším střelcem týmu, který vede Petr Macháček, je pětigólový Jiří Slovák. Produktivní je také Jan Poruba, jenž dal čtyři góly a přidal stejný počet asistencí. V brance se o místo dělí Václav Sonnek s Janem Hlaváčem, kteří shodně zasáhli do šesti zápasů.

Kdo dostane přednost v Orlové? A kdo získá důležité body? Sobotní utkání startuje v 17 hodin.