Mužstvo se posunulo dopředu, říká Marek Smrčka

Petr Sobol, 12.11.2018 Přestože je mu teprve 23 let, patří už k nejzkušenějším hráčům v orlovské kabině. Útočník Marek Smrčka, jenž působil ve Vítkovicích či Mladé Boleslavi, přišel před sezonou do Orlové z Poruby. Na kontě má zatím dvě asistence. Jak je se svými výkony spokojen? A co říká před utkáním se Šumperkem?

Proti Kopřivnici jste stáhli dvougólovou ztrátu. Jste rádi za bod, nebo je to zklamání?

Před utkáním jsme určitě pomýšleli na tři body. Kopřivnice byla k poražení, ale první dvě třetiny nebyly dobré, takže nakonec jsme rádi za bod.

Poslední dva zápasy jste prohráli těsně o gól. Co vám chybělo?

Určitě zkušenosti. A taky individuální bezchybnost v rizikových prostorech kluziště.

Vy jste v týmu od začátku. Kam se za tu dobu mužstvo posunulo?

Z mého pohledu se mužstvo posunulo dopředu, hlavně tedy, co se týká systémových věcí. Myslím, že celkově podáváme zlepšené výkony.

Jak jste spokojen se svými výkony? Nechtěl byste více bodů?

Chtěl bych více bodů hlavně do týmové tabulky. Co se týče mých výkonů, tak z hlediska kanadských bodů spokojen určitě nejsem. Prostoru na ledě dostávám dost na to, aby těch bodů bylo víc, takže s tím panuje velká nespokojenost. Nezbývá než pracovat a body snad přijdou.

Přestože je vám teprve 23 let, už patříte k nejzkušenějším hráčům. Jak to vnímáte?

Patřím k nejzkušenějším, ale jsem daleko od toho, abych se se mohl označit jako zkušený. Vnímám to spíš z týmového hlediska, protože jsem toho názoru, že kolikrát v zápase ta zkušenost chybí. Myslím, že dva starší hráči by byli přínosem, jak na ledě, tak v kabině. Ale je to omílané téma, je těžké takové hráče přivést.

Působil jste ve Vítkovicích, Mladé Boleslavi či Porubě. Jak jste se dostal do Orlové?

Před sezonou jsem po dlouhém zranění řešil, kde bych mohl hrát. Mým cílem bylo hrát druhou ligu. Řešil jsem to s panem Hinnerem, manažer Poruby, a ten mi řekl, že existuje spolupráce mezi kluby, a tak jsem dostal možnost poprat se o místo v Orlové, za což jsem byl rád.

Teď vás čeká Šumperk. S čím na ně půjdete?

Uděláme maximum pro to, abychom získali před domácím publikem nějaky ten bodík.