Domácí série končí. Do Orlové míří Šumperk

Petr Sobol, 13.11.2018 Orli v aktuálním druholigovém ročníku vyhráli dva zápasy. Ten první se jim povedlo ovládnout v Šumperku, který bude našim středečním soupeřem. Tímto zápasem zároveň skončí série tří domácích zápasů v řadě.

Tento článek patří k zápasu ORL - SUM 3:2 sn
Orlová domácím zápasem proti Šumperku celou sezonu zahájila. Draci tehdy v Orlové vyhráli 5:2. Druhé vzájemné měření sil už ale dopadlo lépe pro Orly, kteří na ledě soupeře zvítězili překvapivě 5:1. „Věřím, že jsme schopni sehrát dobrou partii s kýmkoliv a dnes se to potvrdilo,“ říkal tehdy kouč Orlové Darek Stránský.

Od té doby Orli získali pět bodů. Tři za domácí výhru nad Novým Jičínem, jeden za remízu v Opavě a naposledy doma padli v prodloužení s Kopřivnicí, se kterou Orli prohráli 2:3.

Dalším, už třetím domácím soupeřem v řadě, je Šumperk. „Víme, že je to zkušený a dobrý tým. Ale naše hra se zvedá a půjdeme za body,“ nabádá kouč Orlů.

Draky letos táhne dvacetibodový Plášek, který má na kontě už pět branek a 15 asistencí. 15 (8+7) bodů posbíral ruský útočník Vorobjev, třináct bodů má útočník Romančík a bek Sedlák. Jedničkou mezi třemi tyčemi je gólman Kristín, který v průměru inkasuje jen 2,56 branky na zápas.

Jak se mu povede proti Orlům? Zaskočí Orlová znovu Draky? Středeční souboj začíná v 18 hodin.