Konečně zase doma. Do Orlové míří Opava

Petr Sobol, 04.12.2018 Hokejisté Orlové se doma představili naposledy v polovině listopadu, kdy po nájezdech přehráli Draky ze Šumperka. Od té doby odehráli tři venkovní zápasy, ze kterých získali jediný bod. Tentokrát mají šanci na reparát – k Orlům míří Opava.

Poslední zápas Orlová odehrála v Pelhřimově. Lední medvědi měli dlouhou sérii porážek, tu ale proti Orlům uťali a vyhráli 3:0. „Rozhodly první dvě třetiny. Z naší strany to totiž byla naprostá katastrofa,“ štvalo po zápase trenéra Darka Stránského. Předtím Orlová prohrála 2:10 v Hodoníně a v prodloužení padla i na ledě Tábora (3:4).

Tentokrát do Orlové míří Opava. První letošní vzájemné měření sil Orli nezvládli a doma prohráli 3:6, v odvetě však získali bod za porážku 5:6 po prodloužení.

Orlová vedla dokonce 2:0, ještě ve třetí třetině poslal hosty do náskoku Akhmetianov, domácí ale necelých deset minut před koncem srovnali a šlo se do prodloužení. To po rychlé akci rozhodl Chalupa, který Slezanu zajistil bonusový bod. „Štve mě to více než jiné zápasy. Výkon byl optimistický, ale nepohlídali jsme si určité fáze,“ hodnotil tehdy Stránský.

Slezan naposledy porhrál 3:7 v Písku a připsal si teprve druhou porážku z posledních šesti zápasů. V tabulce je Opava pátá se ziskem 30 bodů. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Petr Wolf, který dal už osm branek a přidal 12 asistencí. Hodně produktivní je také Vlastimil Malina (9+10) či nejlepší střelec týmu Lukáš Černý (11+7). Mezi třemi tyčemi dostává přednost Michal Wanecki, jenž v průměru inkasuje 2,61 branky na zápas.

Kolikrát na obranu Slezanu vyzrají Orli? Středeční zápas začíná v 18 hodin.