Poslední zápas roku. Do Orlové míří Žihadla

Petr Sobol, 21.12.2018 Orlovské hokejisty čeká poslední zápas roku. V sobotu na náš led přijedou Moravské Budějovice, které se aktuálně mohou pyšnit velmi dobrou formou. Orli se však se svými fanoušky budou chtít rozloučit vítězně.

Rok 2018 spěje do svého konce. Ovšem ještě předtím, než vypukne Štědrý večer, sehrají Orli utkání proti Moravským Budějovicím.

Oba soupeři na sebe narazili už v šestém kole. Na začátku října byla úspěšnější domácí Žihadla, která vyhrála 4:2. „Chtěli jsme na ně vletět a hýbat se, máme mladé hráče, ale nepřenesli jsme to na led, což mě mrzí,“ uvedl po zápase kouč Orlů Darek Stránský. Orlová ve třetí třetině kousala, v závěru snížil Štěpánek, na zvrat už ale bylo pozdě. „U kluků byla vidět urputnost, nasazení a bojovnost,“ dodal.

Jak jsou na tom oba týmy nyní? Orli naposledy vedli 2:0 nad Valašským Meziříčím, nakonec ale padli po samostatných nájezdech a padli podruhé v řadě. To Žihadla doma porazila 7:3 České Budějovice, vyhrála už sedmý zápas za sebou a v tabulce Jih jsou druhé za vedoucím Žďárem nad Sázavou.

„Hrají výborně. Ze spodu se vyškrábali nahoru, bude to strašně těžký zápas. Ale z domácích zápasů chceme co nejvíc bodů, podřídíme tomu vše,“ řekl Stránský.

Hlavní hvězdou týmu je Ladislav Rytnauer, který má na kontě už 22 branek a 18 asistencí. Hodně produktivní je i David Horký (16+18), Petr Krutiš (8+17) či bek Daniel Kabelka (7+9). Jedničkou mezi třemi tyčemi je Pavel Jekel, jenž v průměru inkasuje 1,62 branky na zápas.

Sobotní utkání startuje v 17 hodin.