Hokejový víkend. Orlová doma vyzve Tábor a České Budějovice

Petr Sobol, 11.01.2019 Orlovští fanoušci se mají na co těšit. Během následujícího víkendu se totiž Orli dvakrát představí doma. Nejprve v sobotu vyzvou od 17 hodin Tábor a v neděli je už ve 14 hodin čeká dohrávka proti Českým Budějovicím. A půjde o hodně.

Tento článek patří k zápasu ORL - TAB 2:4
Ještě v první polovině prosince nám naši hokejisté vlili do žil optimismus. Porazili Opavu, Písek i Nový Jičín a zdálo se, že jsou na vzestupu. Jenže od té doby prohráli pětkrát v řadě a jedno se zdá být jisté – Orli skončí ve své tabulce poslední a půjdou do baráže proti poslednímu týmu skupiny Jih. Tím je zatím Pelhřimov, moc klidu ale nemají ani hokejisté Tábora a Českých Budějovic. A právě to jsou tři následující soupeři, které Orlová přivítá na svém ledě.

V sobotu se Stránského svěřenci budou snažit odčinit venkovní prohru z Tábora, už v neděli od 14 hodin přivítají České Budějovice a Pelhřimov dorazí 26. ledna. Není třeba dlouze debatovat nad tím, jak moc budou tyto zápasy důležité. „Jsou to naši potencionální soupeři do baráže. Do těch zápasů půjdeme s tím, že si je chceme otestovat. Každá výhra nám může psychicky pomoct,“ věří kouč Darek Stránský.

Jenže Orlová se nepotýká jen se slabší formou, ale také s úzkým kádrem. V Kopřivnici měl trenér Orlové jen 15 hráčů a dva brankáře. „Trápí nás marodka, navíc už tady nemáme hráče na hostování,“ říká Stránský. „A do konce sezony to jiné nebude. Musíme čekat, až se uzdraví marodi,“ dodal.

Na led Tábora Orli vyjeli v polovině listopadu, ještě deset minut před koncem vedli 3:2, nakonec ale prohráli brankou v prodloužení. „Byli jsme zbytečně vylučovaní, to nás stálo spoustu sil. Tábor hrál přesilovky velmi dobře,“ uvedl po zápase Stránský. Poslední zápas táborští sehráli proti Opavě, kterou doma porazili 2:1. Na České Budějovice Orli letos ještě nenarazili.

Přesto všechno jsou Orli odhodláni bojovat a udělají všechno, aby z následujících zápasů vytěžili co nejvíce bodů. Tento hokejový víkend bude velmi důležitý. Naši borci potřebují vaši pomoc. Společně to zvládneme!