Jsem rád, že jsem týmu mohl pomoct, říká Dominik Cihlář

Petr Sobol, 28.01.2019 Orlová zvládla jeden z nejdůležitějších zápasů sezony. V sobotu zdolala Pelhřimov, s nímž bojuje o to, kdo nakonec spadne do baráže, a svému soupeři tak odskočila na pět bodů. K výhře 10:0 gólem a asistencí přispěl i dvacetiletý Dominik Cihlář, kterého Orli získali na střídavé starty z prvoligového Havířova.

Máte za sebou první zápas za Orlovou. Jak jste se cítil?

I když jsem přišel z vyšší soutěže, tak jsem nic nechtěl podcenit, takže jsem se na zápas pořádně připravil a dařilo se mi i na ledě.

Kdy jste se dozvěděl, že do Orlové půjdete a co jste na to říkal?

Dva dny předem. Před zápasem nám v Havířově řekli, jestli si nechceme zahrát za Orlovou, když teď nejsme v sestavě. Neodmítli jsme to, každý zápas je dobrý, i když v nižší soutěži.

Myslíte, že letos Orlové ještě pomůžete?

Byl bych rád, kdyby se to povedlo. Orlová by měla hrát druhou ligu už jenom kvůli fanouškům, co tady jsou. Takže když budu moct přijet, odvetu maximální výkon.

Orlová zvládla zřejmě klíčový zápas sezony. Jste rád, že jste týmu mohl pomoct?

Určitě ano. Jsem rád, že se daří týmu, ve kterém hraju. Ty tři body byly pro tým velmi důležité.

Dal jste gól, přidal nahrávku. Byl jste se sebou spokojený?

Gól i nahrávka v zápase vždy potěší. V Chance lize tolik šanci nemáte, takže musíte proměnit každou příležitost. Ale mohlo to být mnohem lepší, naše lajna mohla dát o několik gólů víc, škoda, že to nevyšlo.

S Havířovem bojujete o účast v play-off, které je stále blíž. Věříte, že už místo mezi osmičkou uhájíte?

Není to nic jednoduchého, ale my na to tým máme, takže teď je to jen na nás.