Orli hrají o další body. Ve středu přijede Flašarův Hodonín

Petr Sobol, 29.01.2019 Důležitý krok zvládli, ještě ale nemají vyhráno. Hokejisté Orlové v sobotu porazili 10:0 Pelhřimov a přiblížili se záchraně. Teď by rádi získali další body, na náš led však míří soupeř, na kterého to Orli neumí. V letošní sezoně totiž s Hodonínem už třikrát prohráli.

Tento článek patří k zápasu ORL - HOD 1:7
Hodonín přivítal Orlovou už ve druhém kole a vyhrál jasně 7:3. Na našem ledě pak zvítězil 8:0 a v posledním měření sil Orlům nastřílel dokonce desítku. Orlová přitom měla první šanci a v úvodním dějství si vypracovala i několik dalších příležitostí, jenže už po první siréně prohrávala o tři branky. Pak sice v oslabení snížil Amirov, od té doby ale znovu vládl Hodonín.

„V prvním dějství jsme hráli vyrovnaný hokej, ale z nahozených puků jsme dostali tři góly, to utkání hodně ovlivnilo. Pak jsme dostali dvě rychlé branky a už jsme se rozsypali,“ komentoval tehdy kouč Darek Stránský.

Orli v sobotu konečně zabrali a v klíčovém zápase zdolali Pelhřimov, kterému nasázeli deset branek. „Kdybychom poskládali stejnou sestavu, tak šance odehrát dobrý zápas tady je. Ale uvidíme, koho tady budeme mít,“ řekl Stránský.

Hodonín do Orlové dorazí po výhře 5:2 nad Českými Budějovicemi, která byla už třetím triumfem týmu v řadě. Hodonínští mají na kontě 54 bodů a v tabulce jsou třetí. Hlavními tahouny týmu jsou útočníci Marek Růžička a Dominik Matula, kteří shodně posbírali už 41 kanadských bodů. Matula má přitom na kontě už dvacet vstřelených branek a o gól vede týmovou tabulku střelců před Lukášem Finsterlem.

Do Hodonína v průběhu sezony zamířil gólman Andreas Kubáň, jenž na začátku sezony hájil branku Orlové. Nejvíc startů mezi třemi tyčemi si však letos připsal Martin Juříček. Od začátku ledna se navíc jedním z trenérů týmu stal Aleš Flašar, který dříve rovněž působil v Orlové.

Hodonín je favoritem, Orlová ale nedá kůži lacino. Středeční zápas začíná v 18 hodin.