Bylo to nejkrásnější období v kariéře, vzpomíná na časy v Orlové Martin Jurečka

Petr Sobol, 18.03.2019 Žádný tým se neobejde bez skvělého gólmana. A orlovský výběr legend, který už v sobotu nastoupí do utkání All Star proti vítězům krajského přeboru, ho měl. Martin Jurečka v bráně doslova čaroval. Jak na toto období vzpomíná? A co dalšího prozradil?

Těšíte se na zápas? Už u vás stoupá nervozita?

Na zápas se samozřejmě moc těším a nervózní nejsem. Možná budu trošičku nervózní až těsně před zápasem, ale to jen proto, abych si neudělal velkou ostudu.

Pamatujete, kdy jste naposledy byl na ledě?

S hokejem jsem skončil v roce 2003 a od té doby jsem byl v bráně snad dvakrát nebo třikrát. Největší strach mám, abych se nezranil nebo si nenatáhl nějaký sval.

Za vašeho působení se v Orlové sešla skvělá parta. Vzpomínáte na to rád?

Na toto období vzpomínám velmi rád. Bylo to nejkrásnější období mé kariéry. I když jsem během svého působení odešel na jednu sezonu do Ostravy, myšlenkami jsem byl stále v Orlové. Byla tady skvělá parta, trenéři, funkcionáři a hlavně fanoušci. Chodilo jich opravdu hodně a my to hráli pro ně. Neustále nás podporovali a patří jim za to velký dík. Bez nich bychom tehdy nebyli tam, kde jsme byli.

Když jste dostal nabídku, abyste se akce zúčastnil, váhal jste?

Když mě kluci kontaktovali, tak jsem neváhal. Bylo rozhodnuto během jediného telefonu. Kdykoli bude něco podobného, přijedu velmi rád. Takové akce, jaká je tato, vždy rád podpořím. Je fajn spojit příjemné s užitečným a budu rád, že se zase po nějakém čase s kluky uvidím a zavzpomínáme.

Co vůbec na celý nápad říkáte?

Smekám před všemi, kteří se pustili do takové organizace akce. Stojí je to spoustu času a úsilí. Přál bych si, aby přišlo co nejvíce fanoušků, abychom co nejvíce mohli pomoci těmto lidičkám, kteří to potřebují. Tímto bych chtěl také všechny fanoušky srdečně pozvat. Nejde o výsledek nebo o to, kolik padne gólů, ale chceme podpořit dobrou věc.

Můžete nám prozradit, co vlastně nyní děláte?

Necelých 14 let jsem zaměstnancem vězeňské služby a mezi mé velké koníčky stále patří práce se dřevem.