V bráně jsem si to užíval, přiznal Martin Jurečka

Petr Sobol, 10.04.2019 Byl jednou z hvězd utkání All Star. Legendární gólman Martin Jurečka se po letech vrátil do orlovské brány a chytal tak, jakoby v ní stál pořád. Jak se po zápase cítil? A zopakoval by si to? Nejen na to jsme se jej zeptali.

V bráně jste doslova čaroval. Čekal jste sám od sebe takový výkon?

Děkuju, ne, to vůbec ne. Chtěl jsem hlavně potěšit diváky a nedostat nějaký hloupý gól. Musím ale vyzdvihnout také výkony dalších brankářů, byli vynikající.

Chytal jste, jako byste snad ani nikdy nekončil. Cítil jste se v bráně dobře? A jak vám bylo ráno po zápase?

Je fakt, že jsem v bráně několik let nestál, ale užíval si to. Na druhý den se sice projevily nějaké mírné bolesti, ale to je tím, že už moc nesportuji. Velké dík samozřejmě patří spoluhráčům, kteří mi hodně pomohli a zblokovali spoustu střel.

Celá akce se náramně povedla, souhlasíte?

S tím naprosto souhlasím. Kluci, kteří celou akci organizovali, odvedli perfektní práci a zaslouží si velký dík. A výsledek celé akce je naprosto úžasný. Málokdo asi čekal, že se vybere tolik finančních prostředků na pomoc pro ty, kteří to nejvíce potřebují.

Co jste říkal na kulisu a program, který celou akci provázel?

Organizátoři to měli vymyšlené opravdu do detailů, jak už před zimním stadionem, tak poté i přímo na ledě. Na celé akci se podílela spousta lidí, takže velké díky, ale to největší poděkování patří Rosťovi Moravcovi, který byl takovým hlavním motorem celé akce. Nesmím zapomenout ani na diváky, bylo jich dost a vytvořili parádní kulisu. Jsem rád, že si našli cestu na zimní stadion a přišli podpořit dobrou věc.

Potkal jste spoustu kamarádů a bývalých spoluhráčů. Budete na ten zážitek dlouho vzpomínat?

S některými spoluhráči v kontaktu jsem, ale některé jsem viděl po letech. Bylo fajn je zase po dlouhé době vidět. Vždy je rád všechny uvidím.

Kdyby se uskutečnilo něco podobného znovu, šel byste do toho?

Pokud bude sloužit zdravíčko, tak se takových akcí vždy a rád zúčastním. Takových akcí není nikdy dost.