Na Studénku budeme potřebovat sebevědomí, hlásí Ludvík Petrák

Petr Sobol, 14.02.2020 Orli z posledních čtyř zápasů tři vyhráli, doma navíc v posledních duelech dokázali porazit jak Český Těšín, tak i Bohumín, k čemuž výrazně svým vítězným gólem přispěl útočník Ludvík Petrák. Vzhledem k blížícímu se play-off, ve kterém Orli půjdou na Studénku, je to příjemná zpráva.

Porazili jste druhý Bohumín. Jak moc těžká a důležitá výhra to byla?

Určitě to pro nás byla důležitá výhra, protože za chvíli začíná play-off a ukázali jsme si, že když makáme na sto procent, tak můžeme porazit kohokoliv.

Vy jste dal vítězný gól. Jak se ta akce rodila?

Měli jsme přesilovku, hned na začátku třetí třetiny, dostali jsme to rychle do útočného pásma a tam se to dostalo až na modrou k Filipu Štefankovi. Ten to ještě posunul na mě do strany a já jsem zkusil vystřelit z první a naštěstí to tam spadlo.

Bojovalo se až do konce, byl to náročný zápas?

Zápas to byl určitě náročný, nikdo nevypustil ani souboj a bylo tam hodně emocí. Takže myslím, že se na to dalo i dívat a naštěstí pro nás jsme to urvali na naši stranu.

Z posledních čtyř zápasů jste tři vyhráli. Jde forma před play-off nahoru?

Doufejme, že ano. Všichni víme, že v play-off půjdeme na Studénku, takže na ně určitě nějaké to sebevědomí budeme potřebovat.

Doma jste dokázali porazit Těšín a Bohumín. Dodá vám to před play-off sebevědomí?

Určitě, ukázali jsme si, že můžeme hrát s kýmkoliv. Když dodržujeme určitá pravidla a makáme všichni na sto procent, tak v této soutěži můžeme porazit každého.