Orlová jde v sobotu na Uničov. Můžeme porazit každého, říká trenér Tomis

Petr Sobol, 18.09.2020 Orli jdou do akce. Svěřenci trenéra Petra Tomise v sobotu zahájí nový ročník krajského přeboru duelem proti Uničovu (17:00). Domácí kouč přitom pošle do akce hodně posílený tým, který letos chce skončit výrazně lépe, než tomu bylo naposledy.

Máte za sebou dlouhou přípravu. Jak jste s ní spokojený?

Po několika letech proběhla společná letní příprava. Máme stabilizovaný tým z loňské sezony, který se nám povedlo doplnit o několik hodně zajímavých hráčů. Ti mají na krajský přebor nadstandardní kvalitu. Na tréninku je vidět, že kluci mají velkou chuť. I když jsou pracovně vytížení, tak na tréninky chodí ve velkém počtu. Takže zatím jsem s přípravou spokojený. Věřím, že všechny tyto věci se projeví a budeme úspěšnější než v loňské sezoně.

Odehráli jste tři přípravné zápasy. Co vám ukázaly?

Máme hodně široký tým a plán byl odehrát v přípravě alespoň šest nebo sedm utkání, ale soupeři nám je bohužel odřekli. Tak jsme byli rádi za ty tři. Na to, že to byla příprava, tak se hrálo v docela slušném tempu. Zatím zkoušíme různé varianty sestavy a ani v jednom utkání jsme nenastoupili v kompletním složení. Ve hře máme určitě rezervy, o kterých víme, a vracíme se k nim na tréninku.

Frýdek-Místek B loni patřil k nejlepším týmům soutěže. Sice jste dvakrát prohráli, ale vždy po boji. Byl jste s výkony spokojený?

První domácí utkání jsme hráli pouze na dvě pětky, aby hráči měli větší zatížení. První třetinu jsme se dostali rychleji do tempa a soupeře jsme přehrávali. Tam to nějaké měřítko sneslo. Ale druhé utkání bylo z naší strany hodně špatné. Aspoň víme, co si nemůžeme s takovým soupeřem dovolit.

Tým se přes léto hodně obměnil. Bude silnější?

Ano, budeme silnější. Jak jsem říkal, tým máme po několika sezonách stabilizovaný a doplněný o několik kvalitních hráčů.

Jste rád za to, jaký kádr máte k dispozici, nebo ještě hledáte další posily?

Oproti minulým sezonám to jsou příjemnější starosti. V současné chvíli máme na soupisce přes 30 hráčů. A i když se hlásí ještě další, tak už je musíme odmítat. Soupisku máme uzavřenou a věřím, že hráči, kteří tady jsou, mají kvalitu. Fanoušci věří, že letošní sezona bude úspěšnější než ta poslední. Věříte v to taky?

Děláme pro to maximum, aby byla. Chceme hrát v horních patrech tabulky. Když klukům pracovní vytížení dovolí, abychom mohli hrát v kompletním složení, tak věřím, že letos můžeme porazit kohokoliv.

Na začátek vás čeká Uničov. Jaký to bude soupeř?

Je to pro nás velká neznámá. Několik sezon jsme s nimi nehráli, takže uvidíme v sobotu. Vypadá to, že budeme mít k dispozici skoro kompletní tým a chceme sezonu začít vítězně.