Dominik Pawliczek: Nebyl to špatný výkon, máme silný tým

Petr Sobol, 23.09.2020 První zápas v orlovském dresu má za sebou jednadvacetiletý útočník Dominik Pawliczek, který ještě loni hrál za prvoligový Havířov. V duelu s Uničovem byl hodně vidět a do statistik se zapsal dvěma góly. Orli sice prohráli 5:6 po prodloužení, Pawliczek ale věří, že výkony i výsledky týmu budou jen a jen lepší.

Čekalo se, že Uničov porazíte. V čem měl soupeř navrch?

Neřekl bych, že byl Uničov lepším týmem, než jsme byli my. Navrch možná měli v tom, že byli zkušenější a více do kombinace, lépe si nahráli. Ale pokud máte deset let v kuse stejné lajny, tak se není čemu divit.

Byli lepší, než jste čekali?

Nevím, co ostatní kluci, ale já jsem nevěděl, co od nich mám čekat.

Byl to první zápas. Čekali jste sami od sebe víc?

Nemyslím si, že jsme podali špatný výkon. Spíš naopak, příště dáme více gólů než soupeř a vyhrajeme.

Je pro vás úvodní duel zklamáním, nebo vám ukázal, že máte na čem stavět?

Lehké zklamání tam bylo, chtěli jsme vyhrát, ale ukázalo nám to, že máme silný tým.

Vy jste v Orlové zatím krátce. Jak se vám orlovský tým jeví?

Orlovský tým se mi líbí. Je tady super parta a pohodoví kluci, kteří mě vzali mezi sebe. Nemám si na co stěžovat.

Co vás tady přivedlo?

Dá se říct, že mě tady přivedl můj „skvělý“ agent, teď už tedy bývalý, na něhož jsem spoléhal s tím, že mi najde něco aspoň na zkoušku v první lize. Jenže to se nestalo. Neměl jsem kde trénovat, tak jsem se zeptal kluků, které jsem už znal, kolik jich tady je. Nakonec jsem zavolal Danku Maroszovi, jestli tady můžu jít, a nakonec mi dal naštěstí zelenou.

Dal jste dva góly, přidal nahrávku. Byl jste se sebou spokojený?

Jediné, s čím jsem byl spokojený, tak bylo to, že nemám pokutu za hattrick. Ovšem tento rozhovor mi to vynahradí. Ten den už jsem hrál jeden zápas za BO Ostrava s Dýrkem a Fejem, takže to bylo docela náročné, ale dalo se to zvládnout. Po zápase jsme si dali klobásku a jedeme dál.

Tušíte, že na vás bude hra hodně stát?

Těžko říct, nevidím Peťovi do hlavy, ale byl bych rád, kdyby to tak bylo. Navíc si myslím, že jsme s mladým Juhim a Kuťou docela sehraní, což bylo vidět i u jednoho gólu, kdy to Juhi dostal až do kuchyně. Bylo to jako z učebnice.