"Céčko jsem dostal jen, abych dal peníze do kasy," usmíval se Martin Vidlák

Tomáš Salamon, 23.08.2015 Při absenci Filipa Štefanky před zápasem s Karvinou bylo volné kapitánské céčko, a nastala debata, kdo čestnou funkci v týmu zastane. Volba nakonec padla na Martina Vidláka, ale jak sám přiznal, příliš velkou radost z toho neměl.

Tento článek patří k zápasu ORL - KAR 2:5

Šlo sice jen o přípravné utkání, ale jaké to bylo vést tým jako kapitán?

Ono šlo hlavně o to, abych v kabině dal něco do kasy. Na začátku sezóny v ní máme málo peněz, tak mě kluci vybrali hlavně kvůli toho. Jinak to samozřejmě byl dobrý pocit. Ale bohužel jsme prohráli, kdybychom vyhráli, mohlo to být mnohem příjemnější.

Jestli to správně chápu, tak nebudete mít příliš radost, pokud vám céčko vydrží i pro příští zápas?

Příště už platit nebudu, takže by mi to ani nevadilo. (Smeje se) Ale příště to určitě padne na někoho jiného, aby taky musel dát nějaké peníze.

Co zápas jako takový? Přece jen jde o přípravu a výsledek asi neřešíte, ale přesto nějaké dojmy z předvedené hry mít musíte...

Trošku jsme to před zápasem lepili, protože se hodně kluků omluvilo, že to nestíhají z práce a podobně. Ale šlo vidět, že je to druholigové mužstvo a mají více natrénováno. My jsme fyzicky odešli už někdy po první třetině. Sice jsme makali, ale teď trénujeme dvakrát týdně, takže nemáme tolik natrénováno a nedá se to příliš hodnotit.

Karviná sice má natrénováno po fyzické stránce, ale led ještě na jejich stadionu není. Nemyslíte, že to mohla být jejich nevýhoda?

Uričtě ne. Vím, že trénovali v Porubě, takže bez ledu nebyli. V tomhle bych problém z jejich strany nehledal.

Trénuje nás hodně. Trenér bude mít z čeho vybírat.Martin Vidlák, útočník HC OrlováJak se vám líbilo zpestření přípravy o inline plochu?

Bylo to určitě zábavnější, než kdyby byly jen klasické tréninky s posilovnou a běháním, jako to bylo loni. I kvůli tomu se nás loni ani moc nescházelo. Letos to bylo o dost lepší, chodilo hodně lidí, bavilo nás to, občas jsme si dali i fotbálek, takže taková pohoda.

A co aktuální tréninky na ledě?

Je nás tam hodně, což je pozitivní a trenér bude mít z čeho vybírat. Trénujeme naplno a nakonec si proti sobě vždycky dáme i hokej, ať se sehrajeme. Do začátku sezóny je ještě hodně času, takže tu souhru do té doby dopilujeme a určitě to bude lepší než proti Karviné.

Co čekáte od středečního zápasu s Polonií Bytom?

Vůbec netuším, jak hrajou polské týmy. Určitě to bude silový hokej, protože Poláci jsou takoví. Musíme do toho dát všechno a uvidíme, jak to dopadne.