Ve středu se muži utkají s Polonií Bytom

Tomáš Salamon, 25.08.2015 V pátek jsme zahájili dlouho očekávaný kolotoč přípravných zápasů. Pro Orly nezačal příliš šťastně, když podlehli Karviné 2:5, a proto by si nyní rádi zpravili chuť na polském soupeři. Do Orlové přijíždí Polonia Bytom.

Tento článek patří k zápasu ORL - BYT 2:6

Polská nejvyšší soutěž neoplývá přílišnou kvalitou. V dobách, kdy Orlová kralovala druhé lize, jsme bývali zvyklí, že na naše kluziště přijížděli k přípravným duelům polské týmy a přestože v některých případech šlo i o aktuálního mistra tamní ligy, nebylo výjimkou, že si na nich Orli, coby tehdejší příslušníci třetí české nejvyšší soutěže smlsli, což dokazuje propastný rozdíl mezi kvalitou ligových soutěží v obou zemích.

Určitě to bude silový hokej, protože Poláci jsou takoví. Musíme do toho dát všechno a uvidíme, jak to dopadne.

Martin Vidlák, útočník HC Orlová

Nyní hrají Orli krajský přebor, ale mají obstojný kádr, plný hráčů se zkušenostmi z mnohem kvalitnějších soutěží, takže by i nyní mohli pro polského soka představovat problém. Polonia Bytom navíc nepatří mezi nejsilnější týmy polské ligy. Loni skončila předposlední s pouhými čtyřmi výhrami z šestatřiceti zápasů. Horší už byly pouze Katowice, které za celou sezónu zvítězily pouze jednou. Navíc má Bytom oproti polským celkům ještě jedno specifikum. Vždy jsme bývali zvyklí, že týmy ze země našeho severního souseda přivezly tým, který táhla jedna pětka složená převážně z českých hráčů a zbytek týmu pouze povinně vyplňoval zbylý herní prostor. Oproti tomu se v Polonii Bytom nenachází ani jeden Čech a pravděpodobně i toto může být příčinou, proč v lize mezi ostatními týmy vyzbrojenými našimi krajany tolik paběrkuje.

Myslím, že to bude silný soupeř. Budou dobře bruslit a hrát tvrdě, takže uvidíme.Jiří Pavlát, útočník HC OrlováLetošní příprava však naznačuje, že by tým mohl pomýšlet na lepší výsledek, než loňské fiasko. Nejde sice o nijak oslnivé výsledky, ale přesto se určité vlaštovky nalézt dají. Náš středeční soupeř už má za sebou poměrně solidní zápasovou porci. Na úvod přípravy sice dostal hororový příděl 11:2 od Sosnowce, ale o necelý týden později si vyšlápl na Janow, který porazil na jeho ledě 5:6. Následovala odveta se Sosowcem, který za předchozí příděl schytal odplatu v podobě porážky 7:5. O dva dny později se tyto celky střetly potřetí a tentokrát to byl znovu Sosnowec, kdo se radoval. Nyní Bytom porazil 5:2. Polonia pak stihla ještě remízu 3:3 s Krakowem a vítězství 5:6 z Janowa. Poslední zápas sehráli Bytomští na svém ledě proti Orliku Opole a s přehledem jej vyhráli v poměru 6:2. Doufejme, že se ve středu ukáže, že Orel je silnější Orlika a naši borci uhrají lepší výsledek. Na straně soupeře bude větší zápasová praxe, ale snad se s tím Orli popasují.

Polonia BytomPřestože by trenér Marosz dál rád poskytl prostor mladým hráčům, aby se v přípravě předvedli, měl by se tým na ledě objevit v mnohem silnějším složení, než proti Karviné. A pokud se nestane nic nepředvídaného, nastoupí i nejžhavější posila Petr Prokop. Zápas se hraje od 18:00 a vstupné zůstává na dvaceti korunách.