Orli poprvé padli. Vítězná šňůra končí, bodová pokračuje

Tomáš Salamon, 06.11.2016 Po devítí vyhrách Orlová poprvé v této sezóně našla přemožitele. Na domácím ledě prohrála v prodloužení se Studénkou a šňůra vítězných zápasů tak končí. Svěřence Daniela Marosze však může těšit, že ani napodesáté z utkání neodešli bez bodu a stále vedou tabulku s tříbodovým náskokem na Bohumín.

05.11.2016 od 17:00

HC Orlová - HC Studénka 5:6 pr. (1:2,4:2,0:1-0:1)

Branky a nahrávky: 13. Deutsch (Juhasz, Kasperlík), 23. Kotásek, 31. Petrák (Grepl), 31. Deutsch (Juhasz), 34. Kasperlík (Kytka) - 3. Martinčík (Tomášek), 12. Janečka (Bolek), 36. Pokorný (Sochorek, Sluštík), 38. Sochorek (Pokorný), 55. Novák (Sluštík), 61. Sochorek.. Vyloučení: 8:7, navíc Prokop 10 minut OT + trest ve hře. Využití: 1:1 Střely na branku: 33:33 Rozhodčí: Kašinský - Beinstein, Mareček. Diváci: 120 Průběh utkání: 0:2, 1:2, 5:2, 5:6.
Orlová: Gleich (Urbánek) - Zientek, Tomis, Deutsch, Kytka, Prokop, Snazpka - Juhász, Kasperlík, Kotásek, Grepl, Voznica, D. Vaštík, Zakuťanský, Pavlát, Dýrr. Trenér: Daniel Marosz
Studénka: Baldík (Vašíček) - Bolek, Pelikán, Jašek, Novák, Jedlička, Lyčka - Orszulik, Čáň, Mičulka, Sluštík, Pokorný, Sochorek, Martinčík, Tomášek, Štěpjak, Kameníček, Janečka. Trenér: Miroslav Pokorný st.

Orlové se nepovedl vstup do utkání, kdy poprvé inkasovala už ve třetí minutě brankou Martinčíka. Soupeř pak navíc ve dvanácté minutě odskočil zásluhou Janečky a situace byla vážnější. Reakce Orlové naštěstí přišla rychle a hráčem, který naše barvy dostal na dostřel byl Zdeněk Deutsch. V první části žádný další gól nepadl.

Druhá část vyšla našemu týmu o mnoho lépe. O vyrovnání se ve třiadvacáté minutě postaral Jan Kotásek. Dvounásobný důvod k radosti měli orlovští diváci v polovině zápasu, kdy se během jednatřicáté minuty postupně trefili Ludvík Petrák a Zdeněk Deutsch. Tři minuty na to pak ještě navyšoval Ondřej Kasperlík a zdálo se, že domácí mají výsledek pod kontrolou. Ještě před přestávkou však Gleicha překonali Pokorný a Sochorek, takže Orlová šla do třetí třetiny pouze s jednogólovým náskokem.

Ten se jí dařilo dlouhou dobu držet, ale nakonec přece jen kapitulovala. Po spolupráci se Sluštíkem pěm minut před koncem vyrovnával Novák. Orli se ještě snažili vrátit vedení na svou stranu a vytvořili si obravské šance, z nichž domácí publikum nejvíce zamrzela nastřelená tyč v podání Frepla z poslední minuty. Branka ale napadla a stav po šedesáti minutách byl vyrovnaný. o odpískání konce třetí třetiny se ještě Novák navážel do Deutsche a přestože urostlý orlovský bek jeho napadání nijak aktivně neopětoval, na trestnou lavici zamířili oba.

Prodloužení tak vlivem tohoto vyloučení neplánovaně nabídlo v poslední době stále populárnější model hry tří proti třem. V tom si Orli nejprve vytvořili dvě dobré příležitosti, ale nevyužili je a do úniku pustili Sochorka, který si s Gleichem poradil. Kromě samotné porážky byl velkou kaňkou na závěru zápasu také zbytečný faul Petar Prokopa, který Sluštíka seknul zezadu do nohy v místěch, kde není žádný chránič. Za tento prohřešek si orlovský bek vysloužil trest ve hře a do příštího zápasu tak nezasáhne.