Body z Benešova doma

Jan Cibulka, 15.10.2017 Do Horního Benešova dorazil tým Orlů v poněkud netradiční mladé sestavě. Za „A“ tým HC Orlová nastoupilo 5 dorostenců, z toho tři ročník 2001 a dva narození ještě v devadesátkách. A vůbec se jim nedařilo špatně. Slovan zvítězil a jeden z mladíků dal dokonce rozhodující gól.

14.10.2017 od 17:00

TJ Horní Benešov - HC Orlová 3:4 (1:1, 0:1, 2:2)

Branky a nahrávky:6. Džemla, 50. Fraš, 58. Hejhal - 4. Juhász (Pavlas, Lenomar), 27. Grepl, 45. Juhász (Deutsch, Pavlas), 50. Ferleťják . Vyloučení: 6:4 . Využití: 0:1 . V oslabení: 0:0 .
Horní Benešov: Pospíšil, Tengler - Bendík, Pělucha, Podzimný, Rohovský, Čermák, Vajda, Džemla, Trubka - Hejhal, Pavelek, Hlista, Kovalovský, Vrábel, Ryška, Vaněk, Zigmund, Pražák, Fraš, Pavelek, Adamec
Orlová: Urbánek, Micka - Machoczek, Teplanský, Deutsch, Procházka, Vaštík, Schwitalla, Pavlát, Sznapka - Juhász, Petrák, Grepl, Matějíček, Benka-Rybár, Ferleťják, Pavlas, Zakuťanský, Dýrr, Lenomar, Taska

První třetina začala hned z ostra. Nuly na tabuli skóre vydrželi necelé čtyři minuty a na straně hostů se přepisovalo. Zasloužil se o to Juhasz a kapitán Pavlas asistencí. Vše se, ale záhy změnilo. Skóre bylo po gólu Džemly v 6. minutě opět vyrovnané a začínalo se znovu. Po úvodních rychlých brankách se hokej trochu uklidnil, brankáři byli ostražití a likvidovali veškeré pokusy. Do šaten se šlo za srovnaného stavu 1:1.

Ve druhé třetině se pokračovalo tam, kde se na konci první přestalo. Jediného gólu prostřední třetiny jsme se dočkali v 27. minutě, kdy do vedení hosty poslal Grepl. Další branky se odehrávaly až ve třetím dějství.

Navýšení stavu na 1:3 přišlo ve 45. minutě. To si Juhasz připsal svůj druhý gól v utkání. V letošní sezoně jich má na kontě už sedm. V 50. minutě se stav měnil hned dvakrát. Poprvé v čase 49:18, kdy domácí snížili gólem Fraše. Odpověď přišla o pouhých 33 vteřin později. Gól za tým mužů si připsal teprve osmnáctiletý dorostenec Poruby David Ferleťják. Orli vedli 4:2 a utkání kontrolovali. Dvě minuty před závěrečnou sirénou ještě snižoval Hejhal, ale to už mělo jen kosmetický efekt. Orli své utkání v Benešově zvládli a zaslouženě si tak vezou 3 body. V tabulce jsou nyní druzí a čeká je boj o první příčku a to již tuto středu. Na led Orlové se dostaví zatím neporažený tým ze Studénky.