Orli boj o první místo zvládli a vedou tabulku

Jan Cibulka, 06.11.2017 „A“ mužstvo HC Orlová čekala těžká bitva o první příčku v tabulce. V sobotu 4. listopadu totiž na stadion Na Stuchlíkovci dorazil lídr Krajské ligy mužů – HC Frýdek-Místek „B“. Už jednou v současné sezoně měli diváci možnost podobný souboj o čelo tabulky shlédnout. Tehdy do Orlové přišla svou pozici obhájit Studénka a byla úspěšná. Orlová si roli vyzyvatele vyzkoušela podruhé a tentokrát už to dopadlo o poznání lépe. Slovan zvítězil v poměru 4:3 a s frýdecko-místeckým béčkem si vyměnil pozici v tabulce.

04.11.2017 od 17:00

HC Orlová - HC Frýdek-Místek B 4:3 (0:0, 4:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 28. Tomis (Zakuťanský), 29. Lenomar (Juhász, Pavlas), 30. Matějíček (Zakuťanský, Tomis), 37. Zámecznik (Pavlas) - 23. Hamhalter (Sluštík, Slovák), 36. Vančo-Minařík (Gonos), 50. Gottwald (Sluštík, Mičulka) . Vyloučení: 7:5 .
Orlová: Urbánek, Kolář - Procházka, Sznapka, Deutsch, Kytka, Tomis, Zámecznik, Hegegy - Grepl, Matějíček, Juhász, Pavlas, Lenomar, Vaštík D., Pavlát, Dýrr, Tvrdík
Frýdek-Místek B: Dobečka, Horváth - Golasovský, Gottwald, Hamhalter, Vančo-Minařík, Gonos, Niedoba, Flegr - Janečka, Sluštík, Mičulka, Vacula, Fiala, SLovák, Zberovský, Carbol, Ondráček, Ševčík

Zápas začal ve svižném tempu, šance se přelívaly z jedné části kluziště na druhé a oba gólmani měli plné betony práce. Ani jeden z nich nechtěl soupeře pustit do vedení, a že se střelci snažili. Snaha to však byla marná, gól jsme si v první dvacetiminutovce nezakřičeli, naštěstí ani příznivci hostujícího celku.

Druhá třetina se v jedné podstatné věci lišila od první. Padaly góly a padlo jich rovnou šest. Hosté se dostali do vedení ve 23. minutě po střele Hamhaltera. Soupeř sice vedl o jednu branku, ale to ještě nic neznamenalo. Obzvlášť po té, co přišla úžasná tříminutovka. Stadion poprvé zaburácel ve 29. minutě. Radost fanouškům udělal obránce Tomis, který nedávno venku zaznamenal hattrick a chuť po gólech ho evidentně ještě nepřešla. Minutu po Tomisově gólu jsme se dostali do vedení. Lenomarova střela zapadla do sítě. Chudák hlasatel skoro nestihl nahlásit střelce prvního z domácích gólů a už musel hlásit třetí. Třígólovou tříminutovku zakončoval Matějíček. Během tří minut se našim borcům podařilo otočit výsledek z 0:1 na 3:1. Tak ledovou, skoro až polární sprchu hráči Frýdku-Místku nečekali. Přesto, že brankář Orlů Urbánek chytal v zápase skvěle, tak musel opět lovit puk ze sítě. Ve 36. minutě snížil na náskok jednoho gólu Vančo-Minařík. Hořkost na jazyku se, ale hostům nevytratila. Ve 37. minutě totiž Zámecznik zvýšil na 4:2, což byl zároveň konečný stav druhé třetiny.

Ve třetí části se udály dvě zajímavé věci. Tou první byl gól v 50. minutě, kdy zdramatizoval Gottwald a připravil tak půdu hostům k možnosti srovnání skóre. Jejich velká šance nastala v samotném závěru utkání. Brankář hostů se odebral na střídačku a hosté zkoušeli vyrovnat v šesti hráčích v poli. Trochu jim to usnadnil sudí, když poslal domácí do oslabení. Šest na čtyři se ale hrálo jen chvíli. Přišlo další vyloučení a to na obou stranách. Hosté tedy měli k dispozici přesilovku 5 na 3. Naštěstí jsme tuto početní převahu dokázali ustát. Po závěrečném hvizdu se ještě soupeři porafali, ale nakonec hostům nezbylo, než se se ztrátou nejen zápasu, ale i první příčky v tabulce, smířit.