Český Těšín Orlovou nezaskočil

Jan Cibulka, 27.11.2017 Poslední čtyři utkání orlovského týmu skončili vždy rozdílem jednoho gólu. Zlom nastal v Českém Těšíně. 165 diváků sledovalo, jak bezzubí vlci kapitulovali před rozjetými Orly. Rozhodla už první třetina a po zbytek zápasu mohli orlovští odpočívat. Mužem zápasu byl určitě Matějíček, který na dva góly přihrával a jeden sám vstřelil.

25.11.2017

HC Wolves Český Těšín - HC Orlová 1:5 (0:4,0:1,1:0)

Branky a nahrávky: 58. Hoďa (Malyjurek) - 3. Matějíček (Zakuťanský), 3. Vaštík D. (Matějíček), 16. Sznapka (Matějíček, Zakuťanský), 17. Zientek (Tvrdík), 23. Dýrr (Zamecznik) . Vyloučení: 7:4 . Využití: 1:3 . Diváci: 165 .
Český Těšín: Pavlíček - Hoďa, Kozubek, Vydra, Nevelöš, Cháňa, Smuž - Foltyn, Piecha, Malyjurek, Křibík, Altera Voznica, Bárci, Stružík, Toman, Skalický
Orlová: Gleich, Urbánek - Tomis, Sznapka, Kytka, Deutsch, Zientek, Zámecznik, Procházka - Zakuťanský, Matějíček, Juhász, Pavlas, Kotásek, Lenomar, Vaštík D., Pavlát, Tvrdík, Dýrr

O tom, jak bude zápas probíhat, bylo všem jasno už ve třetí minutě. V čase 2:22 se prosadil již zmíněný Matějíček a Slovan šel do vedení. O 27 vteřin později opět Matějíček, tentokrát v roli asistenta, přihrál kotouč Davidu Vaštíkovi a ten překonal brankáře domácích. Po necelých 3 minutách Orli vedli 0:2 a Vlci měli plné tlapy práce, aby skóre zvrátili. Další zlomový moment příšel mezi 16. a 17. minutou, kdy brankář Pavlíček musel lovit puk z brány opět dvakrát krátce po sobě. Poprvé ho k tomu přinutil Sznapka a krátce na to Zientek. Pohodlné vedení o 4 branky vydrželo až do první sirény.

Druhá část utkání začala podobně jako ta první. Znovu to byla 3. minuta a Orli navýšili své vedení. O pátou branku zápasu se postaral Dýrr. Nebylo už nezbytné se hnát za dalšími góly, sezona je ještě dlouhá a síly bude potřeba hlavně na play-off. A tak druhá třetina už další góly nepoznala.

Ve třetí třetině jsme se gólu dočkali až v 58. minutě. Kosmetickou úpravu udělali tentokrát domácí. Hoďa snížil na konečných 1:5. Slovan si tedy z Českého Těšína odvezl plný bodový zisk.