Drama se šťastným koncem. O výhře rozhodl v nájezdech Rosůlek

Petr Sobol, 24.02.2018 Orlovští hokejisté první semifinálové utkání zvládli. V sobotu se ale proti Krnovu pořádně nadřeli. Za celých 60 minut gól nepadl, nerozhodlo se ani v prodloužení, a tak na řadu přišly samostatné nájezdy. V těch se přiklonilo štěstí na orlovskou stranu a domácí díky gólu Lumíra Rosůlka vyhráli 1:0. Odveta se hraje ve středu v Krnově.

24.02.2018 od 17:00

HC Orlová - HK Krnov 1:0 sn (0:0, 0:0, 0:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: Rozhodující sn. - Rosůlek. Vyloučení: 7:4 .
Orlová: Gleich (Urbánek) - Zientek, Kytka, Tomis, Štefanka, Deutsch, Zameczník - Juhász, Rosůlek, Vaštík, Zákuťanský, Pavlát, Petrák, Grepl, Pavlas, Benka-Rybár, Matějíček, Dýrr, Lenomar
Krnov: Novák (Kober) - Mosler, Kysela, Galvas, Dohnal, Bednárek, Vysloužil, Hon, Polok, Svoboda, Weiss, Vlašánek, Tošenovjan, Kostovský, Kysucan, Kosina, Havlíček, Holeš.
Sobotní zápas měl dva hrdiny. Tím prvním byl Michal Gleich, druhým Lumír Rosůlek. Zatímco orlovský gólman nedostal ani jeden gól a pevný jako skála byl i během samostatných nájezdů, Rosůlek se stal jediným přesným exekutorem a rozhodl o první výhře domácího týmu. Zatímco Štefanka, Grepl, Juhász ani Deutsch neuspěli, třicetiletý útočník se nemýlil a stal se hrdinou večera.