Semifinále rozhodne třetí zápas. Orlová těsně prohrála v Krnově

Petr Sobol, 28.02.2018 Semifinálová série s Krnovem bude dramatická až do samého konce. První utkání rozhodla jediná branka z nájezdové loterie a těsné to bylo i ve středu v Krnově. Tentokrát se ale z výhry radovali domácí. Orli sice do zápasu vstoupili lépe a zásluhou Štefanky vedli 1:0, krnovští se ale nepoložili a zápas zvrátili na svou stranu. Vítěznou branku dal krátce před koncem Kostovský a o finalistovi rozhodne až sobotní duel, který se bude hrát od 17 hodin v Orlové.

28.02.2018 od 18:00

HK Krnov - HC Orlová 3:2 (0:0, 1:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 37. Weiss (Polok), 57. Weiss (Svoboda), 57. Kostovský (Dohnal) – 23. Štefanka (Petrák), 55. Grepl (Zakuťanský).
Krnov: Novák (Kober) - Dohnal, Vysloužil, Kysela, Mosler, Bednárek, Galvas, Hon, Havlíček, Tošenovjan, Svoboda, Weiss, Vlašánek, Polok, Kosina, Kostovský, Kysučan, Holeš.
Orlová: Gleich (Urbánek) - Tomis, Deutsch, Štefanka, Kytka, Zientek, Zameczník - Petrák, Matějíček, Grepl, Lenomar, Dýrr, Juhász, Rosůlek, Tvrdík, Zákuťanský, Benka-Rybár, Pavlát.
V první třetině branka nepadlo, zato krátce po přestávce udeřil Štefanka a poslal Orly do vedení. Z hostujících hokejek opadla nervozita, Krnov ale čtyři minuty přes sirénou srovnal a bylo jasné, že rozhodnutí přinesou až další momenty.

Když už se zdálo, že zápas pomalými kroky směřuje do prodloužení, tak se k puku dostal Grepl a v čase 54:47 vrátil Orlové jednogólový náskok. Domácí však nesložili zbraně a za dvě minuty srovnali. Ihned po buly navíc rozjeli další akci a Kostovský poslal po osmi vteřinách hry svůj tým do vedení.

Orli se snažili vybojovat prodloužení, srovnat ale nedokázali a o finalistovi tak rozhodne až sobotní bitva.