Finále je srovnáno. Studénka vyhrála 4:1

Petr Sobol, 08.03.2018 Orli si mohli zajistit matchball, ve čtvrtečním duelu na půdě Studénky ale neuspěli. O výsledku zápasu rozhodl úvod třetí třetiny, kdy domácí dali dvě rychlé branky a odskočili do třígólového trháku. Následně sice vykřesal naději na zvrat Rosůlek, Orli už ale více nedokázali, naopak v samém závěru inkasoval a Studénka vyhrála 4:1.

Frýdek-Místek, 08.03.2018 od 18:00

HC Studénka - HC Orlová 4:1 (0:0, 1:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 30. Čáň (Bolek), 43. Čáň (Bolek, Štubňa), 44. Pokorný, 60. Štěpják (Sluštík) - 55. Rosůlek (Juhász). Vyloučení: 4:6. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1.
Studénka: Baldík - Pelikán, Jedlička, Bolek, Holanin, Novák, Trubka, Janečka, Štěpják, Pokorný, Bílek, Tomášek, Čáň, Štubňa, Sochorek, Sluštík, Orszulik, Martinčík.
Orlová: Urbánek - Zientek, Hegegy, Tomis, Deutsch, Kytka, Zamecznik, Sznapka - Juhász, Petrák, Kotásek, Grepl, Matějíček, Rosůlek, Vaštík, Zákuťanský, Dýrr, Lenomar, Benka-Rybár
První branka zápasu padla přesně vteřinu před uplynutím poloviny základní hrací doby. Prosadil se Čáň, který poslal domácí do vedení. Ten stejný hráč skóroval i na začátku třetí třetiny, a když o necelou minutu později zvyšoval už na 3:0 Pokorný, vypadalo to s Orly zle.

O naději se postaral Rosůlek, který v 55. minutě snížil, Orlová se ale k obratu nenadechla. Zato v závěrečné vteřině skóroval Štěpják a Studénka srovnala stav série na 1:1.

Další zápas se hraje už v sobotu znovu na ledě soupeře (Studénka hraje domácí zápasy ve Frýdku-Místku) a vy můžete být u toho. Klub vysílá autobus pro fanoušky, kteří se budou snažit dotlačit svůj tým k důležité výhře. Ten, kdo v sobotu uspěje, bude totiž už jen jedno vítězství od celkového triumfu.