Orlová zůstává bez bodu, prohrála i v Novém Jičíně

Petr Sobol, 26.09.2018 Nevyšlo to ani na čtvrtý pokus. Hokejisté Orlové vyrazili ve středu do Nového Jičína, domu ale přijeli bez bodu. Orli nezačali špatně, v závěru první třetiny ale dostali dvě slepené branky a to zápas rozhodlo. Na začátku prostředního dějství domácí přidali další dva góly, pak sice snížil Bostanžijev, Nový Jičín už si ale zápas pohlídal. Ďáblové nakonec vyhráli 5:2.

26.09.2018 od 18:00

HK Nový Jičín - HC Orlová 5:2 (2:0, 2:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 18. Chvostek (Zedník, Lehečka), 20. Motloch (Chvostek), 21. Adamík (Zedník, Lehečka), 25. Lehečka (Sonnek, Poruba), 41. Poruba (Zedník, Lehečka) – 39. Bostanžijev (Hovsepjan), 58. Golev (Achmeťjanov, Kubáň). Rozhodčí: Vaněk - Novotný, Šimčík. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 400. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 5:1, 5:2.
Nový Jičín: Hlaváč (V. Sonnek) – Adamík, Már, Hruška (C), J. Kysučan, Beutl, Metelka, Gřesík, Tomeček – Palacký, Palička, Pecha, Málek, Motloch, Lehečka, Chvostek (A), Poruba, Zedník (A), J. Sonnek.
Orlová: Kubáň (Svoboda) – Janiczek, Tomis (C), Adam, Puškár, Cypas, Štěpánek, Šendera – Ballner, Smrčka, Sladkovský (A), Šmíd, Kovařík, Golev, Bostanžijev, Brodek, Dang, Achmeťjanov, Hovsepjan (A), R. Kysučan.
Orli nevstoupili do utkání špatně a v první třetině drželi s domácími krok. Bostanžijev dokonce nastřelil břevno. „Měli jsme dobrý pohyb, vytvořili jsme si tlak a bylo to vyrovnané,“ uvedl trenér Orlové Darek Stránský. Vše ale změnil závěr prvního dějství. V 18. minutě nejprve otevřel skóre Chvostek, krátce na to udeřil Zedník a domácí byli rázem na koni. Ještě hůř bylo dvacet sekund po začátku druhé třetiny, kdy se trefil Adamík.

„Druhá třetina byla špatná, naše hra se ve všech směrech zhoršila,“ mrzelo Stránského. „Navíc jsme měli hodně vyloučených, už jsme neměli síly, ani ty morální, abychom to zdramatizovali,“ přiznal trenér Orlové. Domácí brzy přidali čtvrtý gól a až v závěru třetiny snížil Bostanžijev.

Pokud Orli v posledním dějství mysleli na zdramatizování stavu, rychle je zastavil Poruba, který se trefil 33 vteřin po druhé přestávce. V závěru se sice ještě prosadil Golev, další branka ale už nepadla a Orlová zůstala bez bodu. „Není to příjemné, ale věděli jsme, s čím jdeme do sezony. Ta je ale ještě dlouhá, musíme tvrdě pracovat. Na nervozitu ještě není čas,“ uzavřel Stránský.