Výbuch ve druhé třetině. Orli dostali deset branek

Petr Sobol, 03.10.2018 Na středeční zápas v Kopřivnici bude Orlová chtít rychle zapomenout. Hosté sice začali dobře, dokonce vedli a první třetinu uhráli remízu 2:2. Ve druhém dějství se ale Orli sesypali, dostali sedm branek a nakonec si odvezli desetigólový příděl.

03.10.2018 od 18:00

HC Kopřivnice - HC Orlová 10:4 (2:2, 7:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 6. Stříž (Gebauer), 10. Tomášek (Mach), 25. Stříž (Gebauer), 26. Kofroň, 28. Červenka (Sluštík, Marek), 29. Suchý (Pěnčík), 31. Kofroň (Fojtík), 34. Červenka (Stříž, Sluštík), 36. Gola (Marek, Pěnčík), 58. Červenka (Fojtík, Mach) – 6. Šendera (Bostanžijev, Golev), 14. Dang (Klíma), 30. Dang (Klíma), 60. Šmíd (Smrčka, Brodek). Rozhodčí: . Vyloučení: . Využití: . V oslabení: . Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: .
Kopřivnice: Hromada (Fendrich) – Stříž (A), Rufer, Zuzaník, Bail, Marek, Fojtík – Pěnčík, Hrubý, Mach (C), Červenka, Gebauer, Suchý, Raška, Tomášek, Kofroň, Gola, Sluštík (A).
Orlová: Kubáň (28. Svoboda) – Janiczek, Tomis (C), Spálovský, Puškár, Cypas, Štěpánek, Šendera – Ballner, Smrčka, Sladkovský (A), Šmíd, Klíma, Golev, Bostanžijev, Brodek, Dang, Achmeťjanov, Hovsepyan, Kysučan.
Orli do zápasu vstoupili dobře a brzy se ujali vedení. Na konci šesté minuty využil pěknou akci v přesilové hře Šendera, jenže o pár vteřin později bylo srovnáno. Domácí se dokonce dostali do vedení, ještě do přestávky ale stihl vyrovnat Dang, jenž prostrčil kotouč mezi Hromadovými betony.

Do kabin se tak šlo za stavu 2:2. „První třetina byla solidní, nebylo to vůbec špatné,“ hodnotil kouč Darek Stránský. Pak se ale stalo něco, co se jen tak nevidí. Druhou třetinu Kopřivnice vyhrála 7:1!

V 25. minutě skóroval Stříž, o 35 vteřin později Kofroň a za necelé dvě minuty vyhnal Červenka Kubáně na laičku náhradníků. Jenže Svoboda se ještě nestihl rozkoukat a po brance Suchého lovil kotouč ze své sítě i on. „Nedovedu si vysvětlit, co se stalo. Předváděli jsme neuvěřitelné množství chyb a mužstvo se totálně rozsypalo,“ komentoval Stránský. „Tato třetina byla až do konce příšerná,“ dodal.

Za Orlovou sice snížil svou druhou brankou Dang, Kopřivnice ale před druhou sirénou skórovala ještě třikrát. „Bylo to mimořádně nezodpovědné, předváděli jsme velké individuální chyby,“ řekl trenér Stránský.

Třetí třetina se prakticky jen dohrávala, ještě jednou se trefil Červenka a v úplném závěru korigoval Šmíd. „Zítra si uděláme mítink, takto to dál nepůjde,“ hlásí Stránský. „Prohry na psychiku nejsou dobré. Teď nás to ale může poznamenat v dobrém. Třeba si hráči uvědomí, že to tak nejde, uděláme změny a uvidíme, co to přinese,“ uzavřel.