Utkání plné zvratů. Orli padli v prodloužení

Petr Sobol, 24.10.2018 Orli dnes sehráli v Opavě bláznivý zápas. V Opavě sice vedli 2:0, na přelomu první a druhé třetiny ale domácí otočili skóre. Poté se skóre přelévalo ze strany na stranu a utkání zaslouženě dospělo do prodloužení. V tom o výhře Slezanu rozhodl Chalupa

24.10.2018 od 18:30

HC Slezan Opava - HC Orlová 6:5 pr. (1:2, 3:2, 1:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 20. Černý (Wolf), 21. Černý (Krejčí), 23. Pělucha (Šindelář), 32. Malina (Peterka), 51. Spratek (Malina, Peterka), 62. Chalupa (Wolf) – 10. Kuťák (Sladkovský), 18. Šendera, 27. Sladkovský (Puškár, Kuťák), 29. Kuťák (Sladkovský), 48. Akhmetianov (Sladkovský). Rozhodčí: Markovský – Bubela, Kučera. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:1. Průběh utkání: 0:2, 3:2, 3:4, 4:4, 4:5, 6:5.
Opava: Daňa (Wanecki) – Zouhar, Krejčí, Šindelář, Chujac, Bažant, Chalupa, Slavík, Vilinskij – Pělucha, Rousek, Jánošík, Zelenkov, Štindl, Spratek, Wolf, Hartmann, Spratek, Černý, Malina, Hendrych.
Orlová: Svoboda (Ovčaří) – Janiczek, Kropka, Spálovský, Puškár, Štěpánek, Šendera – Ballner, Smrčka, Kuťák, Sladkovský, Šmíd, Kovařík, Stránský, Kaukič, Flok, Dang, Akhmeťjanov, Kysučan.
Orli do utkání poslali několik nových hráčů. Jedním z nich byl Filip Kuťák, jehož v desáté minutě vyslal do akce Sladkovský a Orlová vedla 1:0. „Rozšířili jsme kádr a Kuťák hodně zvedl kvalitu. Všichni nováčci nám hodně pomohli, bez nich by to bylo hodně těžké, jsme rádi, že je máme,“ uvedl trenér Darek Stránský.

V závěru první třetiny nahazoval kotouč Šendera, domácí Chalupa si ho ale srazil do vlastní brány a Orlová vedla už o dvě branky. Hosté v úvodním dějství Slezan téměř k ničemu nepustili. Dovolili jim jedinou šanci, tu však deset vteřin před sirénou dokázal využít opavský kapitán Černý.

„Mohli jsme vést více než 2:0, ale v závěru tam byla nekoncentrovanost,“ mrzelo Stránského. „O přestávce jsme si řekli, že nás přitlačí, ať si na to dáme pozor. Ale bohužel, kluci to nezvládli a soupeř to otočil,“ dodal.

Uplynulo totiž jen něco málo přes dvě minuty druhé třetiny a Opava už vedla 3:2. Slezan měl i další šance, Šindelář nastřelil tyč, pak ale znovu udeřili Orli. Nejprve si jeden z domácích beků srazil nahození Sladkovského a krátce po něm vrátil Orlové vedení svou druhou trefou v zápase Kuťák. S rychlou odpovědí však přispěchal i Slezan a po druhé třetině to bylo 4:4.

Ve třetí třetině poslal Orlovou do náskoku Achmeťjanov, domácí ale necelých deset minut před koncem srovnali a šlo se do prodloužení. To po rychlé akci rozhodl Chalupa, který Slezanu zajistil bonusový bod. „Štve mě to více než jiné zápasy. Výkon byl optimistický, ale nepohlídali jsme si určité fáze,“ hodnotil Stránský.

Orli tak po výbuchu s Hodonínem zabrali a podruhé během posledních tří zápasů dokázali bodovat. „Až takových výkonů bude víc, může to klukům pomoct. Na Nový Jičín půjdeme s dalekou větší pokorou a obezřetností než proti Hodonínu. Musíme to zvládnout lépe,“ uzavřel Stránský.