Orli vedli, z Valašského Meziříčí ale jedou bez bodu

Petr Sobol, 31.10.2018 Orlová v posledních dvou zápasech bodovala a dobře začala také ve středečním utkání ve Valašském Meziříčí. Po první třetině hosté vedli 1:0, ve druhém dějství ale dostali tři branky a odpovědět už nedokázali. Bobři nakonec vyhráli 4:1 a Orlová se domů vrací s prázdnou.

31.10.2018 od 18:00

HC Bobři Valašské Meziříčí - HC Orlová 4:1 (0:1, 3:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 23. Seidler (Vaněk), 30. Seidler (Žák, Daněk), 39. Dvořák (Váňa, Seidler), 56. Báchor (Pořický) – 6. Akhmetianov (Šendera, Štěpánek). Rozhodčí: Škach – Wesley, Pospíšil. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:0. Diváci: 253. Průběh utkání: 0:1, 4:1.
Val. Meziříčí: Šurý (Slovák) – Báchor, Váňa, Žák, Baroš, Jenáček, Rudl, Holiš, Kamas – Pořický, Daněk, Brunec – Vaněk, Dvořák, Seidler – Dalajka, Martiník, Andris – Kuchařík, Peška, Dubnický.
Orlová: Svoboda (Ovčáři) – Štěpánek, Šendera, Adam, Puškár, Janiczek, Stránský, Spálovský – Rubner, Kuťák, Sladkovský – Ballner, Smrčka, Hovsepyan – Akhmetianov, Kaukič, Flok – Dang, Kovařík, Kysučan.
Orli začali lépe a na konci šesté minuty je po dorážce Šenderovy střely poslal do vedení Akhmetianov. Více ze hry však měli domácí, kteří naráželi na velmi dobře chytajícího Svobodu. „Třetinu jsme sice vyhráli, ale nebyla moc povedené,“ uznal kouč Orlové Darek Stránský.

Orlová přesto mohla udeřit a dostat se do dvougólového vedení, místo toho ale v prostřední části inkasovala tři branky. „Řekli jsme si, že se musíme zlepšit, ale to se nám nepovedlo. Nadále nás přehrávali a dali zasloužené góly,“ komentoval Stránský.

Do třetí třetiny hostující kouč změnil složení formací, zvedlo se nasazení hráčů i tempo orlovské hry, na zvrat zápasu už ale nezbyly síly. „Domácí hráli dobře. Naopak my jsme nehráli tak dobře a jednoduše jako v posledních zápasech, bylo to takové kostrbaté,“ říkal Stránský.

Definitivní pojistku přidal na začátku 56. minuty Báchora, který upravil na konečných 4:1. „Zase jsme měli nového hráče, trochu jsme přehodili formace, ale nebylo to ideální. Sezona je však dlouhá a my chceme kluky vidět, abychom je vyzkoušeli a aby na konci mohli hrát ti nejlepší,“ uvedl Stránský. „Dneska si to ale nesedlo,“ uzavřel.