Bez gólu i bez bodu. Orlová prohrála v Pelhřimově

Petr Sobol, 01.12.2018 Orli se po několikadenní pauze vrátili do akce a ihned vyrazili na dlouhou cestu do Pelhřimova. Ledním medvědům se v předešlých zápasech nevedlo, měli dlouhou sérii bez vítězství, tu ale v sobotu uťali a Orlovou porazili 3:0. Dva góly padly v prostřední třetině, poslední pak do prázdné branky.

01.12.2018 od 18:00

HC Lední medvědi Pelhřimov - HC Orlová 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 35. Votápek, 38. Kohút (Svoboda), 60. Kosnar (Votápek). Rozhodčí: Pokorný – Křivohlavý, Klouda. Vyloučení: 6:4. Bez využití. Průběh utkání: 3:0.
Pelhřimov: Holík – Kříž, Jonáš, Kohút, Krtek, Klus, D. Kasalý – Kaminski, Votápek, Svoboda, Piš, F. Kasalý, Sigmund, Vrátný, Adam, Kosnar.
Orlová: Svoboda – Janiczek, Tomis, Amirov, Spálovský, Kučera, Sturcz - Ballner, Smrčka, Blaško, Šmíd, Kovařík, Klíma, Flok, Brodek, Akhmetianov, Hovsepyan, Kysučan.
Orlům sobotní zápas příliš nevyšel. Neprojevila se snad na jejich výkonu dlouhá pauza? „Není to ideální, ale na to se nechceme ani nemůžeme vymlouvat,“ komentoval po zápase zklamaný kouč Darek Stránský.

Lední medvědi začali lépe a první šanci si vypracoval Piš, kterého vychytal Svoboda. Zahrozila i Orlová, jenže Flok svůj nájezd nedotáhl do zdárného konce. V závěru prvního dějství hrozili domácí, přesně v polovině zápasu pak měl blízko brance znovu Flok, jeho pokus ale tentokrát skončil na tyči.

Bylo jasné, že kdo dá první gól, ten bude na koni. A v 35. minutě se dočkal Pelhřimov, který poslal do vedení Votápek. O necelé tři minuty později pak zvýšil Kohút a domácí si vypracovali klíčový náskok.

„První dvě třetiny rozhodly. Z naší strany to totiž byla naprostá katastrofa,“ hodnotil Stránský. „Kluci nebojovali, neměli žádné nasazení, nebylo tam vůbec nic z tréninku,“ dodal trenér Orlů.

Ve třetí části se výkon hostů zvedl, jenže bez gólů se neboduje. Orlovští na Holíka ani jednou nevyzráli, naopak v úplném závěru skóroval do prázdné branky Kosnar, který Ledním medvědům zařídil výhru 3:0. „Ve třetím dějství jsme měli tlak, dokonce i drtivý, ale bylo nám to k ničemu. Předešlé třetiny totiž byly absolutně zlé,“ věděl Stránský, který měl po zápase k týmu proslov „Uvidíme, jestli to k něčemu pomůže, ukáže to zápas s Opavou,“ uzavřel.