Z Havlíčkova Brodu jedeme s prázdnou. Orli dostali osm gólů

Petr Sobol, 15.12.2018 Vítězná série orlovských hokejistů se zastavila na čísle tři. V sobotu Orli vyjeli na led Havlíčkova Brodu, jenže v první třetině dostali tři rychlé branky a to rozhodlo. Herně Orlová neodvedla špatný výkon, produktivní ale dnes byli jen domácí, kteří si došli pro pohodovou výhru 8:0.

15.12.2018 od 17:00

BK Havlíčkův Brod - HC Orlová 8:0 (3:0, 2:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 13. Kozlík, 15. Kopic (Třetina), 16. Vala (Milfait, Voříšek), 29. Kozlík (TS), 30. Třetina (Beneš, Kuchta), 43. Beneš (Semrád, Kuchta), 50. Beneš (Semrád), 52. Kozlík (Ludvík, Kopic). Rozhodčí: Čuňočka – Křivohlavý, Klouda. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 438.
Havlíčkův Brod: Novák (Marek) – Kulhánek, Semrád, Šmíd, Vala, Kopic, Kadeřávek – Kuchta, Třetina, Beneš – Milfait, Voříšek, Chlubna – Kozlík, Ludvík, Blinka
Orlová: Ovčaří (16. Svoboda) – Janiczek, Tomis, Kropka, Amirov, Spálovský, Štěpánek, Šendera – Ballner, Smrčka, Blaško, Šmíd, Kovařík, Klíma, Tvrdík, Brodek, Dang, Akhmetianov, Hovspeyan, Kysučan
První důležitý zákrok zápasu si připsal Ovčaří, na druhé straně zase zahrozil Šmíd. Skóre se však měnilo ve 13. minutě, kdy se prosadil Kozlík. Následně v signalizované výhodě zvýšil Kopic, a když vzápětí zvyšoval na 3:0 Vala, tak se do orlovské branky podíval Svoboda.

„Byly to laciné góly. Výrazně nás nepřehrávali, ale ze tří střel jsme dostali tři góly a to nás poznamenalo,“ mrzelo po zápase kouče Orlů Darka Stránského.

Do prostředního dějství vstoupili hosté aktivně, na začátku hráli vyrovnanou partii a dostávali se do brejků, ale když se v 29. minutě z trestného střílení prosadil Kozlík, tak bylo v podstatě rozhodnuto. O pár vteřin později se navíc prosadil Třetina a bylo to už o pět branek. „To už nás jasně přejeli, hráli v pohodě a na ledě vládli,“ věděl Stránský.

Ve třetí třetině domácí přidali ještě tři branky a svůj hattrick dovršil Kozlík. „Kluci ví, že kromě závěru, kdy už nebylo o co hrát, neodehráli nejhorší zápas. Co se týká nasazení a pohybu, nebylo to fiasko, prostě to nevyšlo,“ říká Stránský, jehož svěřence ve středu doma čeká Valašské Meziříčí. „Věřím, že to kluky namotivuje a doma před svými fanoušky to budou chtít odčinit,“ uzavřel.