Orli přišli na náskok a prohráli po nájezdech

Petr Sobol, 19.12.2018 Dnešní zápas proti Valašskému Meziříčí měli hokejisté Orlové rozehraný parádně, ve druhé třetině se dostali do dvougólového vedení a vykročili ke třem bodům. Jenže Bobři ve třetím dějství srovnali, vynutili si nájezdy a v těch rozhodli.

19.12.2018 od 18:00

HC Orlová - HC Bobři Valašské Meziříčí 2:3 (0:0, 2:0, 0:2 - 0:0)

Branky a nahrávky: 23. Hovsepyan (Amirov), 28. Brodek (Amirov, Hovsepyan) – 43. Raška (Dalajka), 45. Dalajka (Žák), rozh. náj. Vaněk. Rozhodčí: Held – Šimčík, Zedník. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 321.
Orlová: Ovčaří (Svoboda) – Szturc, Janiczek, Tomis, Kropka, Amirov, Spálovský, Štěpánek, Šendera – Ballner, Smrčka, Blaško, Šmíd, Kovařík, Klíma, Tvrdík, Brodek, Dang, Akhmetianov, Hovsepyan, Kysučan.
Val. Meziříčí: Slovák (Plšek) – Kamas, Holiš, Weintritt, Báchor, Dudek, Žák – Brunec, Paťava, Vaněk, Raška, Pořický, Seidler, Andris, Kuchařík, Dvořák, Martiník, Daněk, Dalajka.
Orlová v sobotu dostala osmigólový výprask v Havlíčkově Brodě a tento debakl chtěla doma odčinit. Valašské Meziříčí však přivezlo velmi silný a zkušený výběr.

V první třetině se hrál vyrovnaný hokej s šancemi na obou stranách, ovšem bez branek. Skóre se měnilo až na začátku druhého dějství. Domácí sice hráli v oslabení, Amirov ale ujel s Hovepyanem, předložil mu puk a Orlová vedla. O pár minut později hráli domácí přesilovku a stejná dvojice připravila gól pro Brodka.

Orlová byla na koni, měla i další příležitosti, třetí gól však nepřidala, což se ukázalo jako klíčové. „Mohli jsme vést o tři góly, to by rozhodlo,“ uvědomoval si kouč Darek Stránský.

Do třetí třetiny totiž Bobři vstoupili aktivněji a ve 45. minutě už bylo srovnáno. „Ve druhé třetině jsme měli navrch, pak ale soupeř zabral a začal nás přehrávat. Naopak my jsme začali zbytečně zmatkovat,“ věděl Stránský.

Hosté hrozili i nadále, domácí obrana však nebezpečný tlak přečkala. „Závěr byl už klidnější, ale my sami jsme si moc šancí nevytvořili,“ dodal Stránský. Zápas rozhodly až nájezdy – zatímco valašskomeziříčský Vaněk uspěl už ve druhé sérii, na orlovské straně se neprosadili Amirov, Štěpánek, Akhmetianov, Brodek ani Hovsepyan.

Druhý bod tak získali Bobři. „Musíme k tomu přistupovat s pokorou. S takovým soupeřem je každý bod dobrý, ale na druhou stranu, takový zápas bychom si chtěli pohlídat. Potřebujeme každý bod, chceme stoupat a dotahovat týmy před námi, abychom utekli z posledního místa,“ komentoval trenér Orlové.

Náš výběr v sobotu čeká poslední zápas kalendářního roku proti silným Moravským Budějovicím. „Hrají výborně. Ze spodu se vyškrábali nahoru, bude to strašně těžký zápas. Ale z domácích zápasů chceme co nejvíc bodů, podřídíme tomu vše,“ burcuje Stránský.