Na závěr roku porážka. Orli nestačili na Moravské Budějovice

Petr Sobol, 22.12.2018 Moravské Budějovice přijely do Orlové v roli velkého favority, kterou také potvrdily. Rozhodnuto bylo už po patnácti minutách hry, během nichž Žihadla čtyřikrát udeřila a vytvořila si pohodový náskok. V závěrečné třetině sice snížil Akhmetianov, víc toho ale domácí už nezvládli.

22.12.2018 od 17:00

HC Orlová - HC Moravské Budějovice 2005 1:4 (0:4, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 48. Akhmetianov (Ballner) – 10. Ferda (Peroutka), 13. Mikeš (Kabelka), 13. Rytnauer (Veleba), 16. Rytnauer. Rozhodčí: Šutara – Vengřín, Hranoš. Vyloučení: 3:4. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 316.
Orlová: Ovčaří (od 16. Svoboda) – Janiczek, Tomis, Kropka, Szturc, Štěpánek, Šendera, Amirov – Ballner, Smrčka, Blaško, Šmíd, Kovařík, Klíma, Tvrdík, Brodek, Dang, Akhmetianov, Hovsepyan, Kysučan
Moravské Budějovice: Čáp (Vacek) – Trnka, Kadela, Veleba, Peroutka, Kabelka, Kliment, Pospíchal – Matějka, Lupač, Bulín, Horký, Mikeš, Rytnauer, Čejka, Ferda, Heinrich.
Orli ve středu doma vedli 2:0 nad Valašským Meziříčím, nakonec ale prohráli po samostatných nájezdech. Domácí si chtěli zlepšit náladu proti Moravským Budějovicím, jenže ty aktuálně mají skvělou fazonu.

Žihadla se rychle ujala role favorita a na konci desátá minuty ve vlastním oslabení otevřel skóre Ferda. Neuplynulo ani šest minut a na světelné tabuli svítilo děsivé skóre – 0:4. „Mají skvělou první pětku, neuměli jsme na to zareagovat,“ mrzelo kouče domácích Darka Stránského.

„První třetina celé utkání rozhodla, určila ráz hry a od toho už se vše odvíjelo,“ věděl trenér Stránský. Ovčařího v bráně nahradil Svoboda, který už sice žádný gól nedostal, za Orly se ale až v závěrečné třetině prosadil Akhmetianov.

„Kdybychom odehráli první třetinu jinak, mohlo to být hratelnější. Ale takto byli nad naše síly. Hráli zkušeně, do ničeho se nehrnuli a dobře bránili,“ pochválil soupeře Stránský, který své svěřenci přivítá mezi svátky na třech trénincích. „Pak se do toho zase opřeme,“ slibuje.