Orli dotahovali, s Kopřivnicí ale nakonec těsně prohráli

Petr Sobol, 27.02.2019 Hokejisté Orlové se se sezonou sice rozloučili porážkou, ale se ctí. Proti Kopřivnici prohrávali už 0:4, ale nezabalili to a začali stíhací jízdu. Orli se dotáhli na rozdíl jediné branky, na body však nakonec nedosáhli. I tak si od svých fanoušků vysloužili potlesk.

27.02.2019 od 18:00

HC Orlová - HC Kopřivnice 3:4 (0:1, 2:3, 1:0)

Branky a nahrávky: 33. Kysučan (Cihlář), 40. Dang (Klíma, Smrčka), 42. Macuh (Amirov) – 9. Mach J. (Ficek, Kofroň), 26. Hrubý (Imrich, Korec), 27. Puškár (Pěnčík), 29. Mach J. (Suchý, Stříž). Rozhodčí: Dufka - Konvička, Zedník. Vyloučení: 6:8. Využití: 0:1. Diváci: 326.
Orlová: Svoboda (Křehlík) – Mrowiec, Šendera, Janiczek, Tomis, Amirov, Štěpánek, Szturc, Spálovský – Hovsepyan, Potočný, Akhmetianov - Cihlář, Macuh, Kysučan - Smrčka, Dang, Pacoň - Kovařík, Klíma, Tvrdík.
Kopřivnice: Hromada (Fendrych) – Stříž, Imrich, Ficek, Puškár, Mach M., Fojtík – Hrubý, Korec, Mach J., Červenka, Pěnčík, Suchý, Kofroň, Gola, Sluštík.
První třetina nabídla vyrovnaný hokej s šancemi na obou stranách. Jednu z nich využil v deváté minutě Mach, který hosty poslal do vedení. „Určitě jsme nebyli horší, jen jsme nedali gól,“ uvedl kouč Orlové Darek Stránský.

Orli si v kabině řekli, že je třeba vyvarovat se vylučování, jenže v úvodu druhého dějství byli dvakrát na trestné lavici a Tatra jednoho trestu dokázala využít. Během dalších tří minut pak hosté přidali dvě branky a vedli 4:0. „Po tom gólu v oslabení se to zase sesypalo a začali jsme dělat hloupé chyby, které by se stávat neměly. To nakonec rozhodlo,“ mrzelo Stránského.

V jiných zápasech by se Orlová možná položila, tentokrát ale nesložila zbraně a bojovala dál. Rychle snížil Kysučan, patnáct vteřin před druhou sirénou se trefil Dang a ve 42. minutě dával na 3:4 Macuh. „Kluci to nevzdali a dřeli až do konce,“ pochválil své svěřence Stránský.

Orlovští přečkali dvojnásobné oslabení, vypracovali si několik šancí a zkusili i hru bez brankáře, kýžený gól už ale nedali. „V kabině jsem klukům řekl, že když s takovým přístupem, bojovností a snahou nastoupí i do další sezony, tak role a postavení v tabulce bude důstojnější, a že můžeme pomýšlet i na vyšší příčky,“ uzavřel Stránský.