Důležitá výhra. Orlová po boji zdolala Horní Benešov

Petr Sobol, 08.12.2019 Orli přerušili třízápasovou sérii bez vítězství a po boji porazili Horní Benešov. Domácí do zápasu vstoupili dobře a brzy vedli o dvě branky, jenže soupeř srovnal a ve druhé třetině se dokonce dostal do vedení. Orlová ale bojovala dál a ve třetím dějství si došla pro důležitou výhru 6:5.

07.12.2019 od 17:00

HC Orlová - TJ Horní Benešov 6:5 (2:2, 0:1, 4:2)

Branky a nahrávky: 7. Dang (Štefanka, Korec), 8. Petrák (Lenomar), 43. Mareček (Korec, Novák), 49. Štefanka (Rosůlek, Lenomar), 56. Štefanka (Petrák), 56. Rosůlek - 12. Vaněk (Fraš), 13. Hejhal (Vaněk), 34. Hlísta (Krupa), 56. Fraš, 59. Hlísta (Krupa, Adamczyk). Rozhodčí: Čahoj - Tomis, Puczok. Vyloučení: 2:0. Využití: 0:1. Diváci: 97.
Orlová: Urbánek - Štefanka, Klus, Novák, Zamecznik, Milch, Macurák - Kaleta, Klíma, Dýrr, Zakuťanský, Mareček, Rosůlek, Petrák, Korec, Přeček, Dang, Grepl, Lenomar.
Horní Benešov: Drnda - Podzimný, Volf, Pělucha, Adamczyk, Harabiš, Trávníček - Zigmund, Fraš, Vaněk, Berka, Krupa, Dankovič, Hejhal, Adamczyk, Adamec, Hlísta.
V bráně se tentokrát objevil Urbánek, do akce se po několika letech vrátil Novák a v akci se ukázal i Rosůlek. Orli vstoupli do zápasu dobře a už v sedmé minutě otevřel skóe Dang, na něhož o pár vteřin později navázal Petrák – 2:0. „Hráli jsme jednoduše a aktivně,“ komentoval dobrý vstup do zápasu trenér Orlové Petr Tomis.

Hosté ale ve dvanácté minutě využili přesilovku a vzápětí srovnali. „Od prvního oslabení jsme přestali hrát. Zbytečně si komplikujeme založení útoku a děláme hodně individuálních chyb v obranné třetině,“ dodal Tomis.

Horní Benešov se ve druhé třetině dokonce dostal do vedení, Orli ale v závěrečném dějství zásluhou Marečka nejprve srovnali, pak se dvakrát trefil Štefanka a už na 6:3 dával Rosůlek. Horní Benešov zareagoval a dostal se na dostřel jediné branky, domácí už ale těsný náskok uhájili. „Vyhráli jsme a tři body se počítají. Ale všichni víme, že jsme nehráli dobře. Musíme začít úplně od základních věcí a bude to chtít delší čas, abychom to zažili a přenesli z tréninku do zápasu,“ uvědomuje si Tomis, jehož svěřenci už ve středu hrají v Českém Těšíně.