Orlová v Českém Těšíně padla po boji v prodloužení

Petr Sobol, 11.12.2019 Orli vezou z ledu Českého Těšína cenný bod. Domácí začali lépe, brzy vedli 2:0 a náskok si udržovali prakticky po celý zápas. Ještě 14 minut před koncem měli Vlci náskok dvou branek, jenže pak se trefil Štefanka a v poslední minutě Korec poslal zápas do prodloužení. Ovšem to trvalo jen třináct vteřin, po kterých udeřil domácí Široký a zajistil těšínským bonusový bod.

11.12.2019 od 18:00

HC Wolves Český Těšín - HC Orlová 5:4 pr. (3:1, 0:1, 1:2 - 1:0)

Branky a nahrávky: 2. Matějíček (Široký, Pniok O.), 7. Patrman (Piecha, Foltyn), 17. Foltyn (Piecha), 41. Foltyn (Michejda, Piecha), 61. Široký (Piecha) - 12. Dýrr (Dang, Zamecznik), 36. Dýrr (Dang, Zamecznik), 47. Štefanka (Grepl), 60. Korec (Štefanka) Rozhodčí: Hykel - Kapitanov, Piskoř. Vyloučení: 7:3, navíc Lenomar (ORL) - 10 min. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 170.
Český Těšín: Gabler - Trombik, Široký, Ščurek, Patrman, Michejda - Pniok J., Pniok O., Piecha, Altera, Matějíček, Smuž, Foltyn, Malíř, Malyjurek.
Orlová: Křehlík - Klus, Zamecznik, Zientek, Štefanka - Korec, Klíma, Dýrr, Grepl, Jančar, Kaleta, Petrák, Dang, Rambousek, Lenomar.
Skóre zápasu už ve druhé minutě otevřel Matějíček, a když o pět minut později zvyšoval Patrman, tak to s Orly nevypadalo vůbec dobře. Na druhé straně sice odpověděl Dýrr, jenže Foltyn ještě před přestávkou vrátil Vlkům dvougólový náskok. „První třetina z naší strany nebyla dobrá, dostali jsme laciné góly, navíc jsme vůbec nedohrávali souboje a soupeři jsme zbytečně dávali hodně prostoru v našem obranném pásmu,“ uvedl trenér Petr Tomis.

V prostřední části se ale obraz hry změnil a Orlová se zásluhou Dýrra dostala na dostřel jediné branky. „Zase jsme si vytvořili hodně šancí, ale bohužel jsme je nepoměňovali a nepovedlo se nám utkání otočit na naší stranu,“ dodal Tomis.

Třetí třetinu hosté dohrávali jen ve 12 lidech. Vlci rychle odskočili, jenže pak snížil Štefanka a v závěru, během dlouhé hry bez brankáře, srovnal Korec. „Pár vteřin před koncem jsme mohli utkání úplně otočit a vyhrát, ale opět jsme neproměnili stoprocentní šanci,“ mrzelo Tomise.

Prodloužení, které rozhodl domácí Široký, trvalo jen pár vteřin. „Bohužel nám chybí větší klid a rozhodnost v zakončení. Klukům ale musí poděkovat za ty dvě třetiny, protože v takovém počtu to bylo hodně náročné,“ uzavřel Tomis, jehož svěřence teď čeká nedělní utkání proti Frýdku-Místku B.