Na úvod jen bod. Orli padli v prodloužení

Petr Sobol, 20.09.2020 Orlovští hokejisté v úvodím duelu letošního ročníku krajského přeboru přivítali Uničov. Hosté vstoupili do zápasu lépe a rychle vedli, brzy však srovnal Pawliczek, který dal v utkání nakonec dvě branky a na jednu přihrál. V poslední třetině Uničov vedl 5:4, bod pro domácí ale necelých deset minut před koncem vystřelil Milch. V prodloužení se však díky trefě Kratěny radovali hosté.

19.09.2020 od 17:00

HC Orlová - HC Uničov 5:6 pr. (1:1, 3:2, 1:2 - 0:1)

Branky a nahrávky: 11. Pawliczek (Zamecznik), 21. Zamecznik (Petrák), 23. Zakuťanský (Petrák), 35. Pawliczek (Zakuťanský), 51. Milch (Pawliczek, Korec) - 4. Čuřík (Šimo), 22. Kratěna, 31. Žajgla (Čuřík, Šimo), 44. Sršeň (Handl), 46. Handl (L. Navrátil), 62. Kratěna (Šimo). Rozhodčí: Trombík - Puczok, Klimek. Vyloučení: 4:4, navíc Petrák (ORL) 5 min + do konce utkání, Šimo (UNI) 10 min OT. Využití: 2:0. Diváci: 178.
Orlová: Urbánek (Křehlík) – Deutsch, Zamecznik, Zientek, Milch, Malík, Godula – Zakuťanský, Pawliczek, Petrák – J. Juhasz, Fejko, Lenomar – Korec, Dýrr, Dang – Pacoň, L. Juhasz.
Uničov: Sedlář (Zdražil) - Halouska, Fekiač, K. Navrátil, L. Navrátil, Paška - Handl, Husák, Kratěna, Mrázek, Čuřík, Šimo, Sršeň, Žajgla.
Orli šli do zápasu odhodlaní zvítězit. „Chtěli jsme vyhrát, bod je z dnešního zápasu málo,“ uvedl kouč Orlů Petr Tomis, jenž přiznal, že s domácími zamával rychlý gól na 0:1. „Na chvíli nás to ovlivnilo, než jsme se dostali zpátky do tempa. Ale potom jsme soupeře přehrávali a srovnali jsme,“ dodal.

V prostřední části Orli hráli dlouho v oslabení, což Uničov jednou potrestal. „V závěru třetiny při hře pět na pět jsme ale soupeře opět přehrávali, hráli jsme jednoduše a měli jsme dobrý pohyb. Což soupeři, který hrál v malém počtu hráčů, dělalo problém,“ uvedl Tomis. Domácí se dostali do řady nadějných příležitostí, ujali se vedení 4:3, přesto je ale trápila koncovka.

A to se nakonec ukázalo osudným. „Utkání rozhodly dvě věci. Jednou z nich byly naše neproměněné šance, zvlášť na konci druhé třetiny, kdy jsme mohli odskočit o dva góly, protože na střely utkání skončilo 46:18,“ poukázal Tomis. „A taky se nám nevyplatil lehkovážný vstup do třetí třetiny. Místo toho, abychom soupeře, který na konci druhé třetiny šlapal vodu, přebruslili a dostávali pod tlak jednoduchou hrou, tak jsme nesmyslně přestali hrát a během šesti minut dostali dva laciné góly,“ dodal.

Deset minut před koncem sice srovnal na 5:5 Milch, rozhodující bod ale Uničovu v prodloužení vystřelil Kratěna. „Když si budeme vytvářet takové množství střeleckých pokusů, tak věřím, že příště už budeme úspěšní,“ uzavřel zápas Tomis.