Orli i přes špatný start Krnov udolali

Tomáš Salamon, 28.09.2015 Úvod zápasu našim borcům vůbec nevyšel. Na gól, který inkasovali po dvanácti sekundách ještě zareagoali, ale chvíli na to prohrávali 1:3. Přesto nepanikařili a povedlo se jim strhnout zápas na svou stranu.

28.09.2015 od 17:00

HC Orlová - HK Krnov 7:4 (3:3, 2:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 3. Grepl (Štefanka), 13. Matějíček (Štefanka, Grepl), 16. Matějíček (Grepl, Štefanka), 28. Grepl (Matějíček), 35. Matějíček (Sznapka), 52. Vidlák, 59. Pavlas (Grepl, Štefanka) – 1. Pavlica (Bednárek), 10. Otipka (Tošenovjan), 11. Kostovský (Michálek, Pavlica), 30. Tošenovjan. . Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 517 (177 platícich, 60 permanentkek, 280 školy a školky). Průběh utkání: 0:1,1:1,1:3,4:3,4:4,7:4.
Orlová: Urbánek (Kolář) – Štefanka, Sznapka, Prokop, Tomis, Kytka, Zientek, T. Vaštík – Grepl, Pavlas, Matějíček – Voznica, Vidlák, D. Vaštík – Divoký, Mihal, Dýrr – Hanzl, Pavlát, Lenomar – Kotásek
Krnov: Mužík (Vlašánek) – Bednárek, Dohnal, T. Michálek, Vysloužil, Mrkva, Olbrech, Ševčík – Pavlica, P. Michálek, Kostovský, Tošenovjan, Otipka, Havlíček, Zubík, Holeš, Vlček

Utkání předcházel zahajovací ceremoniál, na kterém se vhozením slavnostního buly podílela i mistostarostka města Ing. Petra Jenčmionková, za což jí děkujeme. Poděkování patří rovněž malým Orlíkům a jejich rodičům, kteří pomohli.

Vstup do utkání se Orlům příliš nevydařil. Hned po vyhraném buly se po levém křídle před branku protlačil Ondřej Palica a Urbánka překonal. Orli s odpovědí nečekali dlouho a po třech minutách hry Mužíka po Štefankově přihrávce v ponechané výhodě překonal Vít Grepl. Pak přišlo několik dalších slibných šancí domácích. Nejblíže ke gólu bylo když Mužíkovi propadla Divokého střela, ale nikdo nedokázal dorážet. Když se první třetina přehoupla do své druhé půle, dostal přihrávku před branku Kostovský a poslal puk za Urbánka. Ve třinácté minutě se vylučovalo a Orli přesilovku rychle zužitkovali. Štefankovu střelu od modré šikovně tečoval Marek Matějíček a puk skončil za Mužíkovými zády. Stejný hráč pak i vyrovnal po nádherné kombinaci s Vítem Greplem. Grepl druhého Marka Matějíčka našel před odkrytou klecí, ale Marek se neunáhlil a celou akci ještě vyšperkoval. Počkal na Mužíkův pohyb a puk stáhl do bekhendu, načež hostující gólman neměl šanci reagovat. Další gól po pohotové teči mohl přijít v osmnácté minutě, kdy od mantinelu nahazoval Hanzl a do jeho rány ještě vložil hůl Dýrr. Mužík však našel puk v rukavici.

Dostal jsem to od Víti jako na zletém podnose.

Marek Matějíček o svém druhém gólu

Ve druhé části se povedlo obrátit stav zápasu ve prospěch domácích, když se z otočky prosadil Vít Grepl. Hostům se povedlo vyrovnat v půlce druhé části, kdy se naši borci neshodli ve vlastním brankovišti a Tošenovjan pohodlně doklepl puk za Urbánka. Čtyři minuty na to Sznapka parádně poslal do úniku Marka Matějíčka, který přesnou ranou nad vyrážečku završil hattrick.

V první půlce třetí třetiny se hra přelévala ze strany na stranu. Každý z týmů měl fáze, kdy byl více na puku a kroužil okolo soupeřovy branky, ale větší šance jsme neviděli. Vše prolomil až ve dvaapadesáté minutě Martin Vidlák. Ten předvedl parádní one-man show! Buly v útočném pásmu vyhrál sám pro sebe, proháčkoval se před branku, parádní stahovačkou do behkendu položil Mužíka a zakončil! V tu chvíli zbývalo necelých devět minut a Orli měli dobře nakročeno za vítězstvím. To definitivně stvrdila parádní akce minutu před koncem. A opět v tom měla prsty první lajna. Grepl z levé strany našel Robina Pavlase, který udělal bekhendovou kličku do protipohybu gólmana a nekompromisně zakončil. V tu chvíli už nemohlo být pochyb o tom, že Orli zvládnou i druhé utkání v nové sezóně.

Ohlasy po utkání

Daniel Marosz, trenér HC Orlová: Byl to těžký zápas. Vůbec nám nevyšel začátek, kdy jsme dostali dva laciné góly, které jdou na vrub gólmana. Ale jinak jsme podali bojovný výkon, kluky jsem nabádal, aby co nejvíc dřeli. To stejné jsme hráli i ve Šternberku, tam byl ale soupeř o dost slabší.

Jaroslav Plánovský, trenér HK Krnov: Hráli jsme s kvalitním mančaftem. Věděli jsme, do čeho jdeme, s kým budeme hrát. Chtěli jsme hrát ze zabezpečené obrany, bohužel jsme ale udělali spoustu chyb a za to jsme zaplatili.