Jičín padl. Orli opět vedou tabulku s tříbodovým náskokem!

Tomáš Salamon, 17.11.2015 Orlovou trápí rozsáhlá marodka a dlouhý sezman zraněných, o kterém jsme vás před zápasem informovali, ještě doplnil Jakub Voznica, který má angínu. V útoku nezůstal kámen na kameni, ale oslabení Orli zápas zvládli. A kdyby byli úspěšnější v koncovce, dalo by se říct, že ho zvládli na výbornou. Jenže kvůli množství spálených šancí nakonec dovolili, aby soupeř v závěru utkání ještě zdramatizoval. Nicméně se počítají hlavně tři body a ty jsou naše, takže hráčím patří velký dík! Vzhledem k tomu, že Studénka padla v Horním Benešově, Orlové opět patří první místo a tentokrát s tříbodovým náskokem!

17.11.2015 od 17:00

HC Orlová - HC Nový Jičín B 4:3 (1:0,3:1,0:2)

Branky a nahrávky: 4. Zakuťanský (Prokop), 27. Štefanka (Sznapka, Matějíček), 30. Dýrr (Zientek), 33. Štefanka. (Pavlas, Matějíček) – 27. Štěpjak (Toman), 44. Kameníček, 60. Štěpjak (Krutil). Vyloučení: 5:4. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 317 (169 platících, 88 školy, 60 permanentky. Průběh utkání: 2:0,2:1,4:1,4:3.
Orlová: Urbánek – Sznapka, Štefanka, Tomis, Prokop, Zientek, Kytka, Golab, Zamecznik – Matějíček, Pavlas, Lenomar - Divoký, Rosůlek, Vidlák - Zakuťanský, Dýrr, Hanzl - Kotásek, Pavlát, Šustek
Nový Jičín B: Kohn (Majoroš) – Krotil, Hradil, Kysučan, Hudec – Štěpjak, Toman, Kameníček, Zedník, Škubala, Klečka, Hermann, F. Chvostek, Bartoň, Daron

Na začátku zápasu se musel Urbánek hned vytáhnout a jednoduché to neměl ani v úvodu oslabení, které Orly čekalo ve třetí minutě. Přestáli ho však bez úhony a navíc se z úniku povedlo skórovat Michalu Zákuťanskému, který bekhendem upevnil puk pod zadní část brankové konstrukce. Velké šance pak měli Dýrr a Divoký, ale Kohn puk udržel před čarou. V desáté minutě Hradil vystihl domácí rozehrávku a tváří v tvář Urbánkovi s tvrdou střelou neuspěl. Orlovský gólman vytáhl parádní semafor. Ve dvanácté minutě Pavlas s Lenomarem předvedli pěknou kombinaci, na jejímž konci stál Marek Matějíček, který ale z bezprostřední blízkosti puk za Kohna nedostrkal. Chvíli na to si první lajna několikrát svižně vyměnila kotouč a Lenomar pálil z první na rozhozeného Kohna, ten se stihl přesunout. Ve čtrnácté minutě byl vyloučen Hanzl a zprvu měli větší šance skórovat opět domácí, nicméně i hosté Urbánkovi v závěru své přesilovky pořádně zatopili a orlovský gólman musel svůj tým podržet.

Druhou třetinu Orli začali ubráněným oslabením a v šestadvacáté minutě se dočkali první přesilovky. tu do čtyř sekund využili. Sznapka po vyhraném buly přistrčil Filipu Štefankovi a ten přesně trefil horní růžek. Problém byl, že hosté dokázali díky nedostatečnému důrazu před naší branou bleskově srovnat. Z dorážky za bezmocného Urbánka se radoval Martin Štěpjak. Ani Orli naštěstí s odpovědí nezaháleli. Zientek si udělal útočný výlet, natlačil puk do brankoviště a tam si jej našel Filip Dýrr, který jej poslal za čáru. Na druhé srtaně chyboval při rozehrávce Sznapka a Hermann byl před brankou úplně sám. Urbánek však situaci ustál a ukázal, že se pomalu zase vrací do formy.

Krátce poté, co odbyla půlka zápasu fauloval Štěpjak. Orli si v ponechané výhodě vytvořili několik šancí, které Kohn dokázal všchny zastavit. Po odpískání zůstal v bolestech ležet na ledě, ale zřejmě jen dostal puk na nějaké nekryté místo, jelikož byl za chvíli v pořádku a střídat nemusel. V přesilovce přišlo několik šancí, ale ujala se opět až bomba od modré v podání Filipa Štefanky!

Dvě minuty před koncem druhé části Prokop příklepem z první trefil tyč. Dýrr si položil gólmana, objel branku a před odkrytou klec poslal puk spoluhráči. Zdálo se, že golu nic nemůže zabránit, ale nakonec brankáře zastoupil duchapřítomný obránce.

Po minutě a půl druhé třetiny měl Rosůlek při svém letošním debutu na holi gól, ale Kohn se vyznamenal. Tříbrankové vedení se zdálo být pohodlné, ale hosté dokázali vztyčit varovný prst, když Urbánka překonal Kameníček. Rosůlek byl poté v další dobré šanci, ale byl hákován. Následná přesilovka Orlů však netrvala dlouho, jelikož krátce po jejím začátku fauloval Kytka. V dalším oslabení pak byl sám před brankou Matějíček. Gólmanovi puk zasunul mezi nohy, ale puk odskotačil na tyč! Chvíli na to si zkusil dva úniky i Michal Zakuťanský. Pří prvním trefil také tyčku! Poté jel znovu sám, gólmana si položil, ale ten vleže dokázal vykopnout beton nahoru a puk vyrazit! Že se tady nepovedlo pojistit výhru byla ohromná škoda, protože soupeř poté při hře powerplay snížil z dorážky Štěpjaka a závěr se tak zdramatizoval. Naštěstí Orli vše ustáli a tři body si vzít nenechali.