Tři body zůstaly doma. Orlová porazila i Horní Benešov

Petr Sobol, 10.02.2016 Orli si připsali další vítězství. Po sobotní výhře na ledě Krnova zdolali i dalšího nepříjemného soupeře a na domácí půdě zdolali Horní Benešov. Na první branku jsme si museli počkat až do poloviny zápasu, pak se ale domácí rozstříleli a potřetí v sezoně nasázeli soupeři pět gólů. O dva z nich se postaral Jan Kotásek.

10.02.2016 od 18:00

HC Orlová - TJ Horní Benešov 5:1 (0:0,2:0,3:1)

Branky a nahrávky: 31. Vaštík (Pavlas), 40. Pavlas, 43. Zákuťanský (Pavlát), 49. Kotásek (Prokop), 52. Kotásek (Voznica, Lenomar) - 51. Mičola (Zikmund). Vyloučení: 6:9. Diváci: 226 (94 platících, 72 školy a školky, 60 permanentky). Průběh utkání: 4:0,4:1,5:1
Orlová: Urbánek (Kolář) - Zientek, Goláb, Zamecznik, Prokop - Kotásek, Grepl, Dýrr, Matějíček, Voznica, Vaštík, Pavlas, Zákuťanský, Pavlát, Lenomar.
Horní Benešov: Kober (Tehgler) - Hejhal, Podžinský, Birner, Stíhal, Bensch, Mičola, Vrábek, Zikmund, Bendík, Pražák, Vaněk, Trubka.

V první části měli Orli spoustu šancí, ale Kober v brance nepustil za svá záda žádnou. Na gól jsme čekali až do poloviny zápasu, kdy se prosadil David Vaštík, který po delší době zaskakoval v obraně. Na dva nula se štěstím navyšoval Robin Pavlas minutu před koncem druhé části.

Třetí třetina už nabídla více gólové radosti. Nejprve se krásnou ranou z první prosadil Michal Zakuťanský a pak přišla řada na Jana Kotáska. Ten si v úvodu zápasu 10 minut poseděl na trestné lavici, a tak měl zřejmě v závěru více sil než ostatní. V osmačtyřicáté minutě nekompromisně zakončoval krásnou kombinaci a i když soupeř zareagoval gólem Mičoly, vrátil Honza Orům čtyřbrankové vedení zpět pěknou střelou bekhendem. V závěru byl i blízko hattricku, ale ten mu o vlas unikl, když gólman přesně na čáře přitlačil puk k tyči. Následnou dorážku, která do branky proklouzla už zhatil sudí svým hvizdem. Což byla velká škoda, protože hattrick by byl pro srdcaře, který za uplynulých třináct let pro orlovský hokej mnoho udělal a letos figuruje pouze v širším kádru obrovským zadostiučiněním. I tak musíme před jeho výkony smeknout. V této sezóně dlouho vyčkával na svou příležitost a na led chodil jen občas. Poslední tři zápasy však hraje stabilně a nasázel v nich čtyři goly! Další branky už jsme v zápase neviděli, ale o ně v závěru ani nešlo. Jak už to tak při zápasech s Horním Benešovem bývá, cílem bylo hlavně se nezranit, a tak zápas skončil 5:1 ve prospěch našich kluků. Potřešující pak je, že Studénka padla v Krnově! Nyní tak máme na čele tabulky náskok 6 bodů a zápas k dobru!