Orlová po čtyřech letech viděla dvanáctigólový příděl

Tomáš Salamon, 14.02.2016 Bez jednoho dne to bylo včera přesně čtyři roky od chvíle, kdy Orli naposledy někomu na vlastním ledě nadělili dvanáct branek. V semifinále play-off, které se hrálo 14.2.2012 to shodou okolností odnesl také Nový Jičín, který tehdy prohrál 12:1. Včera na tom byli hosté o tři vstřelené branky lépe a chvíli dokonce i vedli, ale naštěstí se Orli brzy rozstříleli a rezignovanému soupeři uštědřili debakl 12:4.

13.02.2016 od 17:00

HC Orlová - HC Nový Jičín B 12:4 (1:0, 4:3, 7:1)

Branky a nahrávky: 4. Grepl (Sznapka, Prokop), 22. Voznica (Prokop, Goláb), 31. Grepl (Matějíček), 35. Voznica (Vaštík), 40. Štefanka, 41. Štefanka (Sznapka, Rosůlek), 42. Grepl (Zakuťanský), 51. Rosůlek (Pavlát, Štefanka), 52. Voznica (Rosůlek), 13. Voznica, 17. Goláb (Vaštík), 57. Pavlát (Sznapka, Voznica) – 24. Klečka (Kameníček), 25. Krotil (Kisučan, Herman), 28. Herman, 44. Herman (Škubala, Toman). Vyloučení: 0:1. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 256 (140 platících, 60 permanentky, 56 školy a školky. Průběh utkání: 2:0,2:3,7:3,7:4,12:4
Orlová: Kolář (28. Urbánek) - Štefanka, Prokop, Sznapka, Golab - Grepl, Matějíček, Rosůlek, Voznica, Vaštík, Lenomar, Dýrr, Zaku%tanský, Pavlát
Nový Jičín B: Kohn - Kisučan, Hradil, Gilar, Toman, Klečka, Kameníček, D. Herman, T. Herman, Tvrdý, Škubala

Zápas začal vyšší aktivitou našeho týmu. První gól měl na holi Voznica, ale odkrytou klec těsně minul. Gól ale padl ve čtvrté minutě, kdy jej v nepřehledné situaci za čáru dostrkal Vít Grepl. V páté minutě mohlo být vyrovnáno, když jeden z hostů přelstil Prokopa a Kolář musel vytáhnout těžký zákrok. V sedmé minutě Rosůlek pěkně schoval střelu za obránce a gólman nevěděl, kde má puk. Zorientoval se těsně před tím, než Vaštík stihl dorážet. V minutě sedmnácté Grepl nejprve slibně pálil a pak střílenou přihrávkou hledal Matějíčka, ale ani jedna akce se neujala. Své čáry, máry opět předváděl i Voznica, ale i v jeho případě selhalo zakončení. V závěru první třetiny Lenomar před brankou pěkně vybídl Voznicu, ale gólman se stihl přesunout a Orli tak i přes jednoznačnou převahu drželi pouze chudé vedení 1:0.

Na začátku druhé třetiny potěšil fanoušky Jakub Voznica, který si sjel z pravé strany a ranou zápěstím překonal gólmana. Dalším střelcem mohl být Grepl, ale hostující brankář proti jeho střele předvedl parádní zákrok. Gólová radost přišla na druhé straně, kdy ujel Klečka a se štěstím překonal Koláře, kterému puk propadl mezi betony. Netrvalo dlouho a Kolář lovil puk znovu, když se puk odrazil od Petra Prokopa za naši čáru. Další gól po prapodivných odrazech si připsal Herman. Orli po laciných gólech, které šly rychle po sobě začali ztrácet kontrolu nad do té doby jednoznačným zápasem, a trenér tak pokyn Renému Urbánkovi, který se začal rozcvičovat a do dvou minut Koláře v brance vystřídal. V polovině zápasu se dopředu proháčkoval Grepl a brankáře přehodil, čímž ukončil své střelecké trápení a vyrovnal. V pětatřicáté minutě se poprvé a také naposled v zápase vylučovalo. V přesilovce třikrát tvrdě pálil Petr Prokop. Neuspěl, a tak to na sebe vzal Jakub Voznica, který už rozvlnil hostující síť. V závěru třetiny ještě navýšil vedení Štefanka a před třetí třetinou vše již vypadalo optimističtěji.

Ještě lepší to bylo, když se ji podařilo zahájit rychlými góly, o které se postarali Štefanka a Grepl. Hosté pak zareagovali, ale i tak bylo třígólové vedení na začátku třetí třetiny velice příznivé. Navýšit jej mohli Rosůlek nebo Voznica, kteří měli tutové šance, ale neproměnili. I Urbánek na druhé straně musel vytáhnout několik dobrých zákroků. Odolal a Orli se zase mohli soustředit na útok. A vzali to pěkně od podlahy. Pavlát parádně našel Rosůlka a ten nádhernou střelou z první poslal puk k tyči. Hned na to Lumír ujel v tandemu s Voznicou, na jeden dotek si vyměnili puk, poslali gólmana k zemi a Voznica nekompromisním zakončením završil hattrick. Hosté už byli v koncích a rozehrávkou namazali Voznicovi do úniku. Jakub si gólmana vychutnal hbitým zamícháním a zakončením mezi betony. Tím, ještě navýšil svůj účet u týmového pokladníka, jelikož kromě hattricku musel v kabině zaplatit i desátou vstřelenou branku. Velká chvíle přišla v sedmačtyřicáté minutě, kdy se trefil sváteční střelec Radim Goláb a řádně to oslavil. Hosté byli v koncích jak s fyzickými, tak i psychickými silami a další ránu jim v samostatném úniku zasadil Jiří Pavlát. Ačkoliv Orli podali podobný výkon, jako v předchozích zápasech, konečně se jim dařilo i v koncovce, čímž pochopitelně potěšili své náročné fanoušky. Ty je třeba ocenit za to, že i když fandili ve velmi skromném počtu, bylo je po dlouhé době slyšet. Snad to bude příště ještě lepší! Doufejme totiž, že v době příštího domácího zápasu už si budeme moci hrdě zakřičet – MISTŘI!

Ohlasy po utkání

Daniel Marosz, trenér Orlové: Byl to těžký soupeř, kterého není radno podceňovat. Ve Studénce o tom ví své. Ale zvládli jsme to. Ve druhé třetině jsme trochu polevili a oni to hned otočili. Doufám, že se takových chyb vyvarujeme a už se to nestane.

Kamil Gebauer, trenér Nového Jičína: První třetinu jsme odehráli slušně, druhou výborně, ale přijeli jsme jen v desíti a ta poslední třetina tak vypadala. Chtěli jsme to zkusit a srovnat, ale jakmile jsme otevřeli hru, bylo zle. Orlová má takový tým, že toho nevyužila na sto, ale na 200 procent.