MISTŘI! Muži rozdrtili Rožnov a titul mají v kapse

Tomáš Salamon, 28.02.2016 V sobotu měli naši kluci velkou motivaci. Mohli totiž oslavit titul již kolo před koncem soutěže a navíc před vlastním publikem. V začátku utkání soupeř trochu kousal, ale Orli se semkli a po pěkném výkonu si vystříleli vítězství 7:0. Do Uničova tak už pojedou v pozici mistrů ligy.

27.02.2016 od 17:00

HC Orlová - HC Rožnov pod Radhoštěm 7:0 (2:0,2:0,3:0)

Branky a nahrávky: 15. Lenomar (D. Vaštík), 18. Zakuťanský (Pavlát), 26. Zakuťanský (Kytka), 28. Prokop (Voznica), 47. Pavlát (Dýrr, Zientek), 47. Kotásek (T. Vaštík), 50. Pavlas (Voznica, Matějíček). Vyloučení: 4:7. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 321 (198 platících, 60 permanentky, 63 školy a školky. Průběh utkání: 7:0.
Orlová: Urbánek (Kolář) - Štefanka, Sznapka, Prokop, Zientek, Kytka, Zámecznik, Goláb, T. Vaštík - Grepl, Matějíček, Pavlas, Voznica, D. Vaštík, Lenomar, Zakuťanský, Dýrr, Hanzl, Pavlát, Divoký, Kotásek
Rožnov: -

Hned v úvodu bylo vidět, že Orli mají v plánu na soupeře vlétnout a od samého začátku jej přidusit. Jenže to trošku přehnali s důrazem a zbrzdilo je vyloučení. To přestáli a v sedmé minutě dostali možnost přesilovky také. První velkou šanci měl Zámeczník, který však už byl příliš blízko gólmanovi a ten neměl příliš složité zahradit kotouči cestu do branky. Další příležitost už si naši v této přesilovce nevytvořili a po jejím vypršení hrozili na druhé straně hosté, kde musel Urbánek předvést dva spolehlivé zákroky. V další přesilovce to pěkně zkoušeli Zientek a Štefanka, ale neuspěli. Po návratu soupeřova hráče na led zvedal ruce nad hlavu Sznapka a s ním i diváci na jižní tribuně, kteří neviděli, že puk rozvlnil síť pouze z boku. Pár sekund na to si všichni zakřičeli „gól“ už na ostro, když se po pěkné přihrávce Davida Vaštíka přesnou střelou prosadil Kamil Lenomar. Na začátku sedmnácté minuty se Grepl snažil dorazit puk po Štefankově ráně, ale byl u toho faulován, takže zakončit nedokázal. Moc ho to ale mrzet nemuselo, protože v následné přesilovce se pěkně prosadil Michal Zakuťanský, který si se zakončením počkal a i když napoprvé neuspěl, svou střelu dorazil a dvougólové vedení bylo na světě.

Na začátku druhé třetiny měli Orli dvě velké šance. Poprvé zvonila ryč a podruhé se jen zázrakem nepovedlo puk prostrkat za gólmana. Další gól přišel až v přesilovce, kdy Zakuťanský dorazil Kytkovu ránu. V osmadvacáté minutě se Voznica krásně protáhl po levé straně a před prázdnou branku předložil gólovou nabídku Petru Prokopovi, který se nemýlil. Dvě minuty na to Divoký vystihl hostující rozehrávku, ale svůj únik nezakončil úspěšně. Krátce na to byl stejný orlovský hráč vyloučen a hned v úvodu přesilovky Urbánek zachránil už téměř jistý gól, když zalehl kotouč, který skotačil po čáře. Ve druhé třetině začala dostávat více prostoru čtvrtá lajna a šlo vidět, že její členové jsou do hry pořádně nabuzení. Radim Goláb a Michal Divoký měli ještě v prostředním dějství velmi pěkné momenty a zbytek lajny se svých chvil slávy dočkal v poslední části.

Kluci totiž zaznamenali dva slepené góly. O první se postaral Jiří Pavlát a druhý tečí střely Tomáše Vaštíka zařídil Jan Kotásek. Zahanbit se nenechaly ani tradiční opory. Voznica předvedl nádhernou kličkovanou, při které naprosto suverénně a s klidnou hlavou obešel obránce a dostal se do dobré střelecké pozice. Mohl zakončit, ale letošní nejlepší střelec Orlů v tomto utkání podruhé ukázal, že je i znamenitý nahrávač. Místo střely našel u tyče Robina Pavlase, který dokončil popravu bezmocného gólmana. Orli pak hráli přesilovku a v té Zakuťanskému Hnilica sebral hattrick, když na poslední chvíli ramenem vykryl povedenou střelu. Po srovnání počtu hráčů se pěkně protáhl před branku Filip Štefanka a podobně jako Voznica při sedmém gólu našel Pavlase, hledal Štefanka Grepla, ale akce tentokrát neklapla a Grepl místo gólové radosti dostal pořádnou masáž od obránců. Na druhé straně nastal zmatek před Urbánkem, který předvedl zákrok večera, když se dokázal hbitě přesunout a tímto zákrokem si pojistil druhou nulu v sezóně. V další přesilovce Lenomar dorážel Prokopovu ránu, ale těsně minul. Další dvě velké šance měl Zientek, který poprvé minul a podruhé Hnilica puk stáhl přímo z brankové čáry. Orli zkrátka měli zápas pod kontrolou a gólů v brance soupeře mohlo být mnohem více. Jenže to nikoho mrzet nemuselo, tři body byly připsány a Orli se stali mistry ligy bez toho, aniž by se museli jakkoliv ohlížet na výsledky Studénky a poslední utkání v Uničově.

Kluci titul po zápase náležitě oslavili i se svými fanoušky, kteří se v polovině zápasu probrali a společně s jedním z rodičů malých Orlíků, který je doprovodil na trubku, vytvořili skvělou atmosféru důstojnou mistrovského zápasu. Všem patří velké poděkování. Doufáme, že nás budete stejně dobře podporovat i v kvalifikaci o druhou ligu. Ta by se měla odehrát v termínech 11.3. a 13.3. proti Velké Bíteši. Až bude vše potvrzeno, budeme vás informovat.

A ještě jedna perlička! V kabině po zápase padl vtípek, že by zápas v Uničově mohl odchytat Jakub Voznica, který chytal během letní přípravy na in-line ploše a který občas při trénincích zaskakuje, když není druhý gólman. Nechá se Jakub vyhecovat a skutečně uvidíe nejlepšího střelce Orlů na opačné straně kluziště než jsme zvyklí? Napište nám do komentářů, jestli byste ho v brance chtěli vidět!