Utrápený výkon s Krnovem nakonec ve prospěch Orlů

Tomáš Salamon, 16.09.2015 Až nad očekávání těžce se rodila výhra nad Krnovem. Poté, co Orli sehráli důstojná utkání s týmy z vyšších soutěží, se čekalo, že Krnov z krajského přeboru lehce smetou. Opak byl pravdou. Zejména kvůli odbyté první třetině se však hodně nadřeli.

16.09.2015 od 18:00

HC Orlová - HK Krnov 4:3 sn (0:1,1:1,2:1)

Branky a nahrávky: 4. P. Michálek, 38. Ševčík (Pavlica), 58. Žídek - 25. Zakuťanský (Matějíček, Štefanka), 56. Zakuťanský (TS), 57. Voznica (Dýrr, D. Vaštík), rozhodující nájezd D. Vaštík. Rozhodčí: Krenželok - Majetný, Novák. Vyloučení: 5:8 + Voznica ORL 10 min nesportovní chování. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 57. Průběh utkání: 0:1,1:1,1:2,3:2,3:3,4:3sn.
Orlová: Urbánek (Křehlík) - Štefanka, Prokop, Sznapka, Tomis, T. Vaštík, Zámečník - Grepl, Matejíček, Zakuťanský, Voznica, Vidlák, Dýrr, Kotásek, Hanzl, Mihál, D. Vaštík, Matějíček, Vysloužil, Pavlát
Krnov: Mužík - Bednárek, Vysloužil, Dohnal, Hun, Olbrecht, T. Michálek, Firla, Havlíček, Ševčík, Otipka, Vaněk, Žídek, P. Michálek, Pavlica, Tošenovjan, Havlíček, Holiš

Už v úvodní minutě Voznica přichystal šanci pro novou posilu Filipa Dýrra, ale gól nepřišel. Po minutě a dvaceti sekundách Krnov špatně střídal a Orli hráli přesilovku. V té pálil z první Matějíček ale Mužík se stihl přesunout. Po vyrovnání počtu sil to byl Krnov, kdo se prosadil. Po odrazu se puk dostal před brankou, kde stál krnovský hráč a překonal Urbánka. Na začátku sedmé minuty se okolo branky obtáčel Vidlák a vynutil si hákování. Ještě dokázal zasunovat k tyči, ale Mužík puk vyrazil. K dorážce se dostal Voznica, který měl gól na holi, ale gólmana nepřekonal. V té si však až na úvodní střelu Prokopa žádné šance nevytvořil a byl to naopak soupeř, kdo ohrožoval branku. Ve čtrnácté minutě dostal puk před odkrytou klec uzdravený Štefanka, ale kotouč mu přeskočil hůl. Poté pěkně pronikal obranou Petr Prokop a dostal se do zakončení. Jeho střelu mohl dorazit Hanzl, ale před prázdnou klecí v rychlosti nestihl zareagovat. Přesně dvě minuty před koncem první části dostala Orlová třetí možnost v početní převaze. V její polovině hrubě chyboval Sznapka, který kotouč z pásma vyvážel velmi laxně a Urbánka vystavil samostatnému úniku. Orlovský gólman si naštěstí poradil a do šaten se šlo za stavu 0:1, který byl i tak pro domácí fanoušky velmi překvapivý.

Druhou třetinu naši začali lépe a odměnou jim byl gól ze začátku pětadvacáté minuty, o který se postaral Michal Zakuťanský. Pár minut na to předvedl pěkný průnik Dýrr, ale neprosadil se. Záhyšel na trestnou lavici Voznica a Orli se poprvé bránili ve čtyřech. Oslabení přestáli, ale hned na to šli opět do čtyř. A to už mohlo být hůř. Pavel Michálek stál sám v brankovišti s pukem před prázdnou brankou, ale při Orlech stáli všichni svatí, když přestřelil. V oslabení ujel Patrik Mihál. Byl zahákován, ale na trestnou šel kvůli pádu, který rozhodčí posoudil jako nafilmovaný, také. Krátce na to se vytáhl René Urbánek, který se přesunul proti téměř jistému gólu soupeře. Na druhé straně dostal více prostoru na pravém křídle Petr Tomis, který si udělal z obrany útočný výlet, ale bohužel trefil jen tyč! V osmatřicáté minutě od pravého mantinelu nahazoval puk na branku Robin Ševčík a puk byl jemně přizvednut o hůl obránce. Zdálo se, že pro Urbánka nebude problém jej lapit, ale ten nezareagoval. Jak později přiznal v rozhovoru, který jsme s ním pořídili po zápase, střelu přes obránce vůbec neviděl a naší smůle puk zaplachtil těsně pod horní tyč. Další gól už nepřišel, a tak stejně jako po té první, šli i po druhé třetině Orli do šaten s jednogólovou ztrátou.

Na začátku poslední části se do zakončení prokličkoval David Vaštík, ale těsně minul. Poté se do velké šance dostal Patrik Mihál a do odkryté klece dorážel Kotásek, ale ani on puk za čáru nedostal. Aktivita Orlů však přinesla alespoň další přesilovku. V té si hned vytvořili šanci a soupeř Sznapkův gól odvrátil jen díky dalšímu faulu. Čekala nás minuta a jednadvacet sekund v převaze dvou mužů. V té dvakrát tvrdě pálil Prokop a zkoušeli to i Vaštík nebo Voznica, ale Mužík odolal. Další přesilovka přišla v půlce poslední dvacetiminutovky, ale záhy nám ji vzalo vyloučení Petra Prokopa. Po návratu soupeřova hráče na led nastala krátká přesilovka hostů a ti v ní dostrkali puk do branky. Gól však nebyl uznán, jelikož byl očividně dosažen vysokou holí. Hned poté předvedli luxusní kombinaci Mihál s Prokopem, ale druhý jmenovaný těsně minul odkrytou klec. Uběhlo jen pár sekund a sám na branku jel Michal Zákuťanský a byl zahákován. Sudí Krenželok nakonec po konzultaci s čárovým sudím Michalem Novákem, který situaci viděl lépe, nařídil trestné střílení. Michal Zakuťanský si brankáře vychutnal parádním stáhnutím na forhendovou stranu. Uběhla sotva minuta a Dýrr našel před prázdnou brankou Jakuba Voznicu, který se nemýlil. Hostům však vyrovnání trvalo ještě kratší dobu. Žídek dostal puk před branku a Urbánek neměl šanci. Minutu před koncem Tomis vystihl rozehrávku soupeře, ale bohužel zlomil hůl a střela šla mimo. V závěru byl ještě vyloučen Voznica, ale gól už nepadl a zápas skončil remízou. Přestože se zdálo, že hráči zamíří do šaten, oba kluby se posléze dohodly na samostatných nájezdech. V těch nejprve neuspěli Tošenovjan a Zakuťanský. Ve druhé sérii Pavlica trefil Horní tyč a Grepl minul branku. Otipka zkusil bekhendový blafák a puk za čáru nakonec doklouzal. Nastala těžká chvíle a odpovědět musel Jan Sznapka. Ten těžkou roli ustál a gólmana překonal. Po změně pořadí jel David Vaštík, který gólmana zmátl zamícháním hole okolo puku a střelou mezi betony. Vysloužil na druhé straně Urbánka nepřekonal a Orlová podruhé za sebou zvítězila na nájezdy.