Kamil Klíma: Gólman Nového Jičína se dobře vyspal

Petr Sobol, 22.09.2021 Kamil Klíma v úvodním duelu v Novém Jičíně vyrovnával na 1:1. Orli poté dokonce vedli, nakonec ale zápas ztratili a prohráli 2:4. „Musíme si vice sednout při zakládání útoků a taky je třeba více střel na bránu. Máme však hodně silný tým,” řekl pak po zápase orlovský útočník.

Do utkání jste nevstoupili ideálně a Nový Jičín brzy otevřel skóre. Zaskočil vás něčím?

Mě osobně zaskočil spíš čas utkání (hrálo se v 10 hodin ráno), než Jičín. Ale vstup do utkání se jim povedl, možná v tom hrálo roli trochu i štěstí, byla tam nějaká střela a nešťastně se to odrazilo buď od našich nebo jejich bruslí za Ovčího záda.

Skóre jste ale dokázali otočit. Čím to, že jste vedení neudrželi?

To nevím, nebudeme se tady vymlouvat na ty průvodčí v pruhovaném trikotu. Asi jsme měli málo střel a jejich gólman se dobře vyspal.

Do zápasu jste vstupovali jako favorit, měl ale soupeř navrch?

Nemyslím si, že by měli navrch. Ano, měli jednu dost šikovnou a dobře sehranou pětku, ale my máme také dost silný tým. Když si sedne ještě pár maličkostí, tak věřím, že máme na to sbírat body kdekoliv.

Jak jste se na ledě po tak dlouhé pauze cítil?

Já jsem se cítil dobře. Je to super, že zase fungujeme, už mě totiž nebavil obyčejný pracovní život.

Už v sobotu hrajete doma. Věříte, že tentokrát uspějete?

Vždycky věřím, že uspějeme. Myslím, že nikdo z nás nejde hrát s tím, že prohrajeme, takže ano, věřím, že v sobotu doma to bude minimálně za tři!