Z trenéra Tomise je znovu hráč. Nastoupí i v play-off?

Petr Sobol, 18.01.2022 Při pohledu do statistik si toho nešlo nevšimnout. Petr Tomis – trenér orlovských hokejistů, znovu nazul brusle a naskočil do soutěžního utkání. Letos už podruhé. A ne naposled!

Už podruhé jste se postavil na led. Co vás k tomu vedlo?

Hodně točíme sestavou, protože kluci mají pracovní a studijní povinnosti. Takže se někdy stane, že nám chybí obránci. A já nechci, aby se stalo to, co v posledním play-off, kdy nám ze sestavy vypadlo pár hráčů a já jsem šel hrát bez přípravy rovnou play-off.

Takže je šance, že vás uvidíme i v play-off?

To je ještě daleko. Uvidíme, jak se budu cítit a jestli budu pro tým přínosem. Play-off se hraje systémem sobota – středa, a pokud budou mít kluci pracovní povinnosti, stát se to může.

Jak jste se v zápasech cítil? Budete nastupovat i dál?

Pár týdnů už trénuji, ale zápas je vždycky něco jiného, než trénink. Takže náročné to bylo. Ale věřím, že se to bude s dalšími zápasy lepšit. Chtěl bych tento týden oba odehrát. Potom uvidíme.

Zvládli jste náročný zápas ve Studénce. Jak moc je pro vás taková výhra důležitá?

Vzhledem k vyrovnané tabulce to jsou hodně důležité body. Vůbec jsme nezachytili vstup do utkání a prohrávali jsme 0:2, o to víc jsme ale rádi, že se nám to povedlo otočit a vyhrát. Ale musíme tohle vítězství potvrdit v dalších zápasech, ve středu v Těšíně a hlavně v sobotu doma s Frýdkem Místkem.

Zatímco dříve jste v zápase dostali rychlé góly prohráli, teď vás nepoložily ani dvě rychlé branky. Ukazuje to na sílu týmu?

Je dobře, že dokážeme i z takového stavu utkání otočit a vyhrát. Ale musíme se z toho poučit. I když jsme utkání vyhráli, tak naše hra nebyla ideální. Do play-off máme na čem pracovat.

Jak se vám hráče trénuje přímo z ledu a během zápasu?

Kluci ví, co chceme hrát a jakou máme o hře představu z tréninku. Z ledu nejde reagovat na situace v průběhu hry tak, jako na střídačce, takže to není ideální. Když hraji, tak tohle nechávám na asistentu Danu Maroszovi.

V sobotu váš čeká šlágr s Frýdkem-Místkem. Věříte si na ně?

Bude to hodně náročné utkání. Frýdek letos hraje dobře, ale chceme do play-off z co nejlepší pozice a začínat doma. Takže věřím, že tři body zůstanou doma.