Odveta bude vyhrocená, potřebujeme fanoušky, burcuje Jakub Juhász

Petr Sobol, 01.03.2022 První semifinálový duel mezi Frýdkem-Místek a Orlovou se proměnil v pořádné drama. Orli vedli, o náskok ale nakonec přišli a vyhrocenou koncovku nezvládli. Odveta se hraje už ve středu v Orlové (18:00). Orli vás budou potřebovat.

Zápas ve Frýdku-Místku jste měli rozehraný dobře. Proč jste ho nedovedli do vítězného konce?

Utkání jsme rozehráli skvěle, hned v první minutě jsme se dostali do vedení, hra byla vyrovnaná. Do šatny po druhé třetině jsme odcházeli s náskokem 3:2, avšak ve třetí třetině rozhodčí nepochopitelně rozehrál svůj vlastní zápas, a i kvůli vlastní nezodpovědnosti jsme nakonec prohráli.

Skoro celou třetí třetinu jste hráli v oslabení. Co se na ledě dělo?

Je to play-off, všechny zápasy jsou vyhrocené, všichni chtějí vyhrát. K rozhodčímu jsem se již vyjádřil, ale i vlastními hloupými fauly jsme zápas prohráli. To by se v play-off nemělo stávat.

Který moment zápas rozhodl?

Myslím si, že zlomový moment byl, když Kryštof Fejko jel ve třetí třetině sám na brankáře za stavu 3:3 a neproměnil. Potom už jsme prakticky hráli pořád v oslabení.

Bylo utkání hodně vyhrocené? Nezvládli jste emoce?

Emoce k hokeji patří, o to více v play-off. Ale ano, možná jsme se nechali trošku strhnout a třetí třetinu jsme nezvládli.

S Frýdkem-Místkem jste letos třikrát prohráli. Co udělat jinak, abyste sérii ještě otočili?

Myslím si, že nebudeme nic měnit, musíme být produktivní a vyvarovat se zbytečných faulů a potencionálních oslabení. Poté jsme schopni porazit kohokoliv.

Věříte, že ve středu doma uspějete? Bude utkání vyhrocené?

Věřím, že ve středu vyhrajeme a sérii vrátíme na rozhodující zápas do Frýdku. Utkání bude určitě vyhrocené, soupeři to nedáme zadarmo, budeme potřebovat fanoušky, tak doufám, že nás přijde podpořit co nejvíc lidí. Na závěr bych jim chtěl poděkovat za podporu, všichni v kabině to vnímáme.