Vít Grepl: V Orlové bych chtěl pokračovat

Petr Sobol, 29.03.2022 Orli letos dohráli v semifinále, ve kterém nestačili na Frýdek-Místek B. Letošní ročník byl extrémně vyrovnaný, Orli ale chtěli dojít až na samotný vrchol. Dobrou zprávou však je, že v Orlové by měl zůstat silný kádr. Včetně útočníka Víta Grepla!

Už nějakou dobu máte po sezoně. Štve vás, že jste nedošli do finále, nebo jste na Frýdek prostě neměli?

Samozřejmě nás to pořád štve, podle mě bylo rozhodující první utkání ve Frýdku, které jsme prohráli až po špatné třetí třetině, kdy jsme měli asi devět trestů, včetně několika oslabení tří proti pěti, čehož soupeř využil. K výkonu rozhodčího se nebudu vracet.

Letos jste s nimi prohráli všechny zápasy. Byli zkrátka lepší?

Hrají styl hokeje, který nám příliš nevyhovuje, byl to pro nás nejhorší soupeř pro play-off. Na druhou stranu, pokud chcete vyhrát titul, musíte porazit kohokoliv.

Kdyby vám před sezonou někdo řekl, že dojdete do semifinále, brali byste to?

My jsme si od začátku sezony říkali, že chceme vyhrát titul. Takže třetí místo bychom před sezonou nebrali.

V první polovině sezony jste zbytečně poztráceli několik bodů, pak jste ale nabrali dobré tempo. Hráli jste dobře, můžete být spokojeni, souhlasíte?

Přesně tak, tohle je důkaz toho, že i jeden zápas v základní části může hodně zamíchat kartami celé sezony. Letos skončily první čtyři týmy se stejným počtem bodů. Tohle se nikdy v historii nestalo a já pořád říkám, že kdybychom vyhráli domácí zápas s Krnovem, vše mohlo být možná jinak.

Jaké pro vás bylo hrát derby proti MSK?

Bylo to fajn, přišlo relativně dost lidí, byla skvělá atmosféra a ty zápasy měly zvláštní náboj. Takže to bylo takové zpestření sezony.

Budete hrát za Orlovou i v příští sezoně?

Už to plánuju ze sezony na sezonu, ale zatím tu další bych chtěl pokračovat. Je tady skvělá parta, i když se pravděpodobně někteří pokusí o místo v Havířově ve druhé lize, pořád by měla většina hráčů zůstat.